WTA Acapulco

Donna Vekić svladala Amerikanku McHale i prošla u četvrtfinale

Hina

Donna Vekić/Foto REUTERS

Donna Vekić/Foto REUTERS



ACAPULCO Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA – 28.) probila se u četvrtfinale WTA turnira u meksičkom Acapulcu, gdje je u noći sa srijede na četvrtak u dvoboju 2. kola nadigrala Amerikanku Christinu McHale (WTA – 144.) sa 6-4, 7-5 nakon jednog sata i 50 minuta igre.


Bio je to njihov drugi dvoboj i prva pobjeda Osječanke, do koje je stigla preokretom u drugom setu. U prvom setu je Vekić nakon pet ‘breakova’ u šest gemova povela sa 4-2, McHale je uspjela izjednačiti na 4-4, ali je s još dva osvojena gema u nizu naša tenisačica osvojila prvu dionicu meča.


Drugi set je bolje započela 26-godišnja Amerikanka i povela sa 5-2, ali je uslijedio veliki povratak Donne Vekić. Spasila je dvije set-lopte u devetom te još jednu u desetom gemu te završila meč nizom od pet osvojenih gemova.




Do trećeg četvrtfinala u ovoj sezoni, a u prethodna dva slučaja se nije na tome zaustavila, Vekić je došla zahvaljujući odličnoj igri na servis McHale, koji je uspjela slomiti čak sedam puta iz 12 prilika.


U četvrtfinalu će Donnina suparnica biti bolja iz dvoboja Birtanke Johanne Konte i Ruskinje Varvare Flink.


Iznenađenje večeri priredila je brazilska tenisačica Beatriz Haddad Maia koja je sa 6-3, 6-3 nadigrala prvu nositeljicu turnira Amerikanku Sloane Stephens.