ATP

Čilić i dalje deveti, Ćorić ponovo napredovao

Hina

Čilić drži devetu poziciju sa 4.150 bodova i zavisno o raspletu situacije u Londonu mogao bi skočiti čak do četvrte pozicije



ZAGREB – Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić ulazi u tjedan u kojem se igra završni Masters sezone u Londonu, kao deveti tenisač svijeta, Ivo Karlović je zadržao 28. mjesto, dok je Borna Ćorić napredovao za tri mjesta i sada je 89. tenisač svijeta.


Čilić drži devetu poziciju sa 4.150 bodova i zavisno o raspletu situacije u Londonu mogao bi skočiti čak do četvrte pozicije. Jedno je sigurno neće izgubiti devetu poziciju. Ivo Karlović je ostao na 28. mjestu, dok je Borna Ćorić napredovao za tri mjesta i sada je na 89. poziciji. Ivan Dodig je pao za jednu stepenicu, sada je na 94. mjestu. Ante Pavić je zadržao 149. mjesto, dok je Mate Delić pao za jedno mjesto i trenutačno drži 160. poziciju.


Na vrhu ljestvice je Srbin Novak Đoković i ukoliko u Londonu ostvari tri pobjede i matematički će osigurati ‘jedinicu’ na kraju godine. Švicarac Roger Federer trenutačno ima 1.310 bodova manje. Treću poziciju drži Španjolac Rafael Nadal, četvrti je Švicarac Stanislas Wawrinka, a TOP 5 zatvara Japanac Kei Nishikori.