Želja za novim iskustvom

Caroline Wozniacki u 29. godini najavila oproštaj od tenisa: “Ostvarila sam sve o čemu sam sanjala”

Portal Novilist.hr

Caroline Wozniacki osvojila je 2018. godine svoj prvi Grand Slam naslov/Foto REUTERS

Caroline Wozniacki osvojila je 2018. godine svoj prvi Grand Slam naslov/Foto REUTERS

Uvijek sam govorila da, kada dođe vrijeme, želim iskusiti nove stvari koje nisu povezane uz tenis. Jedan od tih ciljeva je bila i udaja, a moje strasti u budućnosti će, uz osnivanje obitelji, biti i nastavak putovanja po svijetu te pomaganje u podizanju svijesti o reumatoidnom artritisu - najavila je Dankinja



RIJEKA – Posljednjih mjeseci shvatila sam da u životu postoji još puno toga što bih željela učiniti van teniskog terena – najavila je Caroline Wozniacki (29) svoj oproštaj od aktivnog igranja tenisa. Nakon Australian Opena u siječnju, Dankinja će reći posljednje zbogom sportu kojega profesionalno igra od 15. godine. 


– Iskusila sam prekrasno razdoblje života od svoje 15. godine, kada sam započela s profesionalnim igranjem tenisa, do danas. Osvojila sam 30 WTA naslova, pobijedila na WTA završnici, držala sam titulu najbolje tenisačice svijeta 71 tjedan, a tu su i tri nastupa na Olimpijskim igrama gdje sam jednom imala i čast nositi dansku zastavu na otvaranju. Ostvarila sam na teniskom terenu sve o čemu sam ikada mogla sanjati – započela je Wozniacki svoj oproštaj kojega je objavila na društvenim mrežama, dodavši kako je razlog ovoga iznenadnog povlačenja želja za novim iskustvima u životu, a ne problemi sa zdravljem. 


– Uvijek sam govorila da, kada dođe vrijeme, želim iskusiti nove stvari koje nisu povezane uz tenis. Jedan od tih ciljeva je bila i udaja, a moje strasti u budućnosti će, uz osnivanje obitelji, biti i nastavak putovanja po svijetu te pomaganje u podizanju svijesti o reumatoidnom artritisu. Stoga, najavljujem da ću se od aktivnog igranja tenisa oprostiti nakon Australian Opena u siječnju. Ovo nema nikakve veze s mojim zdravljem i ovo nije zbogom. Radujem se što ću s vama dijeliti svoje uzbudljivo putovanje – napisala je Caroline Wozniacki u svojem pismu oproštaja, zahvalivši se na kraju svojim obožavateljima, prijateljima, obitelji i sponzorima. 




Dankinja je, uz 30 WTA naslova, osvojila i jedan Grand Slam. U finalu Australian Opena 2018. godine bila je bolja od Simone Halep.