ATP Dubai

Borna Ćorić lakoćom u četvrtfinale

Hina

Borna Čorić, Foto: REUTERS

Borna Čorić, Foto: REUTERS

Našem je tenisaču ovo drugi četvrtfinale u 2018. i drugi na turniru u Dubaiju



Borna Ćorić postao je u srijedu prvim četvrtfinalistom ovogodišnjeg izdanja ATP turnira serije 500 u Dubaiju, gdje je u 2. kolu lakoćom pobijedio Francuza Benoita Pairea (ATP – 46.) sa 6-1, 6-4 za samo 63 minute igre.


Naš je 21-godišnji tenisač projurio prvim setom za 26 minuta, uz čak tri oduzeta servisa 28-godišnjem Francuzu. Kad je ‘breakom’ u četvrtom gemu i potvrdom u sljedećem Ćorić stigao do vodstva 4-1 u drugom setu, činilo se da će Paire doživjeti pravi rezultatski fijasko.


Međutim, francuski tenisač je smogao snage za privremeni preokret. Nanizao je tri gema, vratio ‘break’ zaostatka i izjednačio na 4-4. No, tada je opet proradio Ćorić. Bez izgubljenog poena je držao servis za vodstvo 5-4, a u sljedećem gemu je iskoristio priliku za peti ‘break’ realiziravši prvu meč-loptu.




Bio je to drugi dvoboj Ćorića i Pairea i druga pobjeda Zagrepčanina. Prvi put, u Cincinnatiju 2016. naš je tenisač za pobjedu trebao tri seta.


Našem je tenisaču ovo drugi četvrtfinale u 2018. i drugi na turniru u Dubaiju. Prije tri godine je iz kvalifikacija stigao do polufinala, a na tom putu tada pobijedio Andyja Murrayja, da bi ga u polufinalu nadigrao Roger Federer.


Ćorić će u ovogodišnjem četvrtfinalu igrati protiv pobjednika dvoboja Španjolca Roberta Bautiste Aguta i Francuza Pierre-Huguesa Herberta.