Kiši unatoč

Shining Umago pobjednik velike Fiumanke

P. N.

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ



Odjedrena je i 17. Fiumanka. Od ukupno 218 prijavljenih posada, ipak je na more izašlo tek nešto više od pola, što i ne čudi jer je do pred sam start, danima najavljivana obilna kiša, doista neumoljivo padala. Na regatno polje odlučili su se izaći oni najhrabriji, istinski zaljubljenici u jedrenje i oni koji su imali adekvatnu opremu za takve uvjete. I bili su nagrađeni za hrabrost, baš kao i mi organizatori za trud.


Kiša je prestala padati tek koju minutu prije samog starta, a posade 17. Fiumanke imale su konstantan južni vjetar od 5-15 čvorova, pa je najbržem brodu, na najdužoj ruti, trebalo manje od sat i pol vremena do ulaska u cilj. Pobjedu je odnio i prošlogodišnji pobjednik Shining Umag Umago Maxi. Ostali prijavljeni sudionici, koju su odustali od jedrenja i druženje na moru odlučili zamijeniti druženjem u nekom od okolnih kafića, također nisu pogriješili. Jednostavno su uživali u drugoj perspektivi i sastavnom dijelu regate-dobroj zabavi! 



I ove godine, jedrilo se u tri kategorije i na tri rute. Najbrže jedrilice ušle su u cilj nešto iza 13 sati. U kategoriji krstaša, najbrži su bili prošlogodišnji pobjednici, ekipa Shining Umago.




Ukupan poredak Liburnijske regate: ADRIATIC EUROPA, BARAONDA, SUPERNOVA, DAMACO, TAIA2 & WHITE GOOSE, RED WINE, TEKLA.


Ukupan poredak Medijske regate: HRT, RTV SLO, KANAL RI, LA VOCE, ORF, NOVI LIST, MTVA, RADIO RIJEKA, NOVA TV, MEDIAQ, RTL.


Snimio Damir ŠKOMRLJ


Snimio Damir ŠKOMRLJ