Premijer liga rukometaša

Zamećani svladali Sesvete, Riječani osvojili sedam bodova u posljednje četiri utakmice

Igor Duvnjak

Riječani su uzdignutih ruku napustili parket/D. ŠKOMRLJ

Riječani su uzdignutih ruku napustili parket/D. ŠKOMRLJ

Riječani su odigrali odlično u obrani, vratar Fran Lučin sa deset obrana i raznovrstan napad slomili su Sesvete



RIJEKA Utakmica 10. kola Premijer lige rukometaša: Zamet – Sesvete 30:24 (15:11). Centar Zamet. Gledatelja 200. Suci: D. Lončar, Z. Lončar (Varaždin).


ZAMET: F. Lučin, Dunato 1, Mozetić, Grgurević, T. Lučin 7 (1), Njegovan 1, Jeličić, Sorić, Tomljanović, Babić 5, Mrakovčić 3, Viskić, Glavaš 7, Starčević, Martinović 1, Načinović 5.


SESVETE: Mudrinjak, Grgurić 1, Šuker, Semren, Šehić 4, Egzeta 2, Šprem 6, Kocen, Krešić, Mihaljević 3, Jurakić 3, Šušnja, Bahtijarević 1, Panjan, Mršić 3 (1), Strbad 1 (1).




Isključenja: Zamet 8, Sesvete 4 minute. Sedmerci: Zamet 1 (1), Sesvete 2 (1).


Rukometaši »Zameta« su si priredili novu feštu pobjedom s visokoplasiranim »Sesvetama«. Momčad kojoj je ovog puta na klupi bio oporavljeni trener Nedeljko Lalić nadigrala je ugledne goste i produžila sjajan niz, u posljednje četiri utakmice je osvojila sedam bodova. Igrala je odlično u obrani, na vratima je sjajno branio Fran Lučin (10 obrana), u napadu pak raznovrsno sa čestim potezima za rukometne sladokusce. To pogotovo vrijedi za strijelca i asistenta Tina Lučina. Krajnji ishod 30:24 nije baš najrealaniji odraz snaga jer su Zamećani vodili mnogo uvjerljivije i opustili su se na kraju kada su shvatili da bodovi ostaju u Rijeci. Nakon utakmice igrači su pjesmom s navijačima slavili pun pogodak.


Pod okriljem izvrsne obrane »6-0« i vruće ljevice Filipa Glavaša Zamećani su prvi put izborili dva koraka prednosti u 11. minuti (5:3) poslije »zepelina« Tina Lučina i četvrtog Glavaševa pogotka. Gosti su se odlučili za zonu »5-1« s isturenim igračem na Tinu Lučinu, što nije ometalo majstora Riječana. Upravo je on asistirao Marku Mrakovčiću za povećanje razlike na 8:5 u 15. minuti te je kormilar »Sesveta«, slavno hrvatsko ime Davor Dominiković, potražio pomoć u minuti odmora. Nije pogodio terapiju, nakon što Mršić nije iskoristio sedmerac, nakon čudesne Lučinove asistencije Dujam Dunato je pogodio za 10:6 u 20. minuti. Lučin je, međutim, uskoro isključen, a Zamećani su to jako skupo platili, gosti su servirali seriju 3:0 za tili čas i u 23. minuti je samo 10:9. Riječani su ipak uspjeli reagirati i u 29. minuti Lučin je iz sedmerca pogodio za 14:11, a na odmor se otišlo sa 15:11 četvrtim golom razigranog Nikole Babića tik prije zvuka sirene.Odmah početkom nastavka Marko Mrakovčić je presjekao loptu i poentirao za 16:11, Veron Načinović i Lučin te Glavaš su produžili seriju na 4:0 za visokih 19:11 u 35. minuti. Kao i u prvom poluvremenu, Dominiković je pokušao naći lijeka za probleme svoje momčadi u »time-outu«, ali je odmah poslije kratkog odmora Načinović bio strijelac za 20:11. Obrana domaćih »6-0« je djelovala odlično, prvi gol u nastavku je dobila tek u sedmoj minuti. Vrijeme je polako prolazilo, a domaćini su kontrolirali igru i rezultat te su uz to stigli počastiti navijače i ekshibicijskim potezima. Pritom je veza Lučin-Načinović djelovala izvrsno. U 46. minuti nezaustavljivi Babić je pogodio za 25:17, približivši svoju momčad još za korak za željenom slavlju. Pogotovo što je uskoro Fran Lučin sjajnom obranom zicera dodatno obeshrabio Sesvećane te se priči polako bližio kraj.


Trešnjevka – Murvica 29:26


ZAGREB Zaostala utakmica 4. kola Prve lige rukometašica: Trešnjevka – Murvica 29:26 (15:13). SRD Trešnjevka. Gledatelja 50.


TREŠNJEVKA: Karaula, Lesac, Lukšić 7, Smiljanić 3, Rokavec 3, Rajnović, Stojaković, Grebenar 3, Rabar, Miletić, Stojanov 8, Pufek, Miholić 3, Matijaš 2, Vurbić, Magenneuter.


MURVICA: Antić, Ljubanović, Butković, Skorić 1, Jerčinović 8, Kalčić 3, Filipović 1, M. Lekaj 4, Paurević 1, Mandekić, D. Lekaj 2, Debelić 6, Tomičić, Pešut, Car, Matijašić.


Rukometašice »Murvice« nisu uspjele u zagrebačkom naumu, domaća »Trešnjevka« ih je na koncu nadmašila 29:26. Efikasna Josipa Jerčinović, koja je postigla osam pogodaka, te suigračice bile su djelotvorne u napadu, ali obrana ih nije uspjela sačuvati od prijetnji »zelenih«. »Murvica« je držala korak sa suparnicama, ali nikako nije uspijevalo stizanje i prestizanje »Trešnjevke«.