Rukometni vikend

Zamećani gostuju u Vinkovcima, a Zamećanke u Varaždinu

Igor Duvnjak

Iz redova rukometaša Zameta stigla je i službena potvrda povratka Filipa Glavaša



RIJEKA Rukometaši »Zameta« danas gostuju kod vinkovačke »Spačve« u nastavku nadmetanja u Premijeg ligi, u kojoj je mlada riječka momčad uspjela osvojiti dva boda u pet nadmetanja. Ekipa trenerera Nedeljka Lalića je kod kuće uspjela svladati »Varaždin«, osim domaćeg posrtaja s »Dubravom«, izgubila je u Sesvetama, Rudama i u Labinu.


– Pauza nam je dobrodošla, malo smo se odmorili – kaže Veron Načinović, mladi pivot Zamećana, koji se dokazao u ovom prvenstvu kao nada riječkog i hrvatskog rukometa. – Nema nam Tina Lučina, ali se vratio Filip Glavaš.


Riječka mlada momčad je na proteklim gostovanjima igrala po istom scenariju, poslije dugog razdoblja u vodstvu, na koncu bi praznih ruku napuštala parket.




– Vidjet ćemo što će biti u Vinkovcima. Naravno da ćemo dati sve od sebe, izgledi su 50:50. Domaćini su visoka, snažna ekipa, prednost im je u domaćem terenu. Vjerujem da će biti teško, a mi ćemo odigrati našu igru, nastojeći dati sve od sebe.


Iz kluba su jučer i službeno potvrdili angažman Filipa Glavaša.


– Radujem se povratku u Zamet i smatram da ću stečeno iskustvo iz proteklih dviji sezona u Varaždinu iskoristiti u dresu Zameta. Atmosfera na treninzima i u ekipi je odlična i dečki su me zaista lijepo prihvatili. Imamo dobru ekipu i jedva čekam utakmicu – poručio je Glavaš.


Rukometašice »Zameta«, koje su se s mladom ekipom zatrčale u novo prvenstvo, novu etapu svog dugometražnog natjecanja imaju u Varaždinu. Dočekuje ih domaća »Koka« u ulozi favoritkinja, Riječanke se nadaju da bi mogle ipak nešto ostvariti.


– Ovog tjedna sam slabo trenirala. Ozljeda, naime, još nije zaliječena, zbog tih tegoba sam izbivala s terena oko dva mjeseca. Po preporuci doktora, trebala i bih se još liječiti – kaže Lara Židek, jedno od prvih imena Zamećanki, koja se još oporavlja od teške ozljede stopala. S teškom ozljedom je odigrala dvije utakmice, još je čeka »stiskanje zubiju«. – Noge me i dalje bole. Nadam se da ću nastupiti, dati ću sve od sebe, pomoći ću našoj mladoj ekipi.


Zamećanke putuju u Varaždin osokoljene prvom pobjedom, bodovima ostvarenim protiv čakovačkog »Zrinskog«.


– Napokon smo bile osvojle ta dva boda. Radosne smo zbog toga, voljele bismo obogatiti bodovni saldo do kraja prvog dijela sezone, počevši od utakmice u Varaždinu. Tu ćemo pokušati ugodno iznenaditi – rekla je Lara Židek.