Ruometaši Zameta

Zamećani danas dočekuju Poreč i nadaju se – punom pogotku

Igor Duvnjak

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Uz naš pravilan pristup i adekvatan angažman pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. – kaže kapetan Riječana



RIJEKA Rukometaši »Zameta« će nakon nedavnog visokog zagrebačkog poraza od »Metalca« danas na svom terenu protiv »Poreča« nastojati prekinuti crni niz, što već pet kola traje u Ligi za ostanak. Negativna serija u ovoj konkurenciji samo je jedna od etapa u njihovoj itekako promjenjivoj sezoni protkanoj brojnim usponima i padovima.


– Ne znam što reći o našim rezultatima i kako ih opisati – kaže Milan Uzelac, dugogodišnji kapetan riječkih rukometaša. – U drugom dijelu sezone smo krenuli loše da bismo onda spojili pet-šest dobrih utakmica, a sada opet odigrali lošije tri, četiri utakmice. Nadam se da ćemo ove posljednje četiri utakmice odigrati dobro, da ćemo pobijeđivati.


Komentirajući promjenjivi učinak »Zameta« kapetan se prisjetio i objektivnih razloga.– Stalno imamo dosta ozlijeđenih igrača, što nam svakako nije išlo na ruku. Eto, sada je izvan stroja Raul Valković zbog rupture mišića zadnje lože, Matiji Goliku je također ozlijeđena noga. Nismo igrali Mateo Hrvatin i ja, također zbog zdravstvenih problema. Mene od početka sezone muči problem s nogom, nakon uspješne serije sam po preporuci liječnika počeo ići na rehabilitaciju.

Uzelac trpi bolove radi kalcifikacije u kostima, ali će danas pokušati pomoći suigračima. Inače, Zamećani brinu brige oko ostanka u Premijer ligi četiri kola prije kraja, stoga su im bodovi u susjedskom derbiju s kvalitetnim »Porečom« nasušna potreba.




– Igramo doma. Svi mi znamo da su gosti kvalitetan suparnik, imaju dosta iskusnih igrača. Očekujem dobru utakmicu, a uz naš pravilan pristup i adekvatan angažman pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.


Utakmica na Zametu počinje danas u 18 sati.