Mladen Prskalo

Zadovoljni smo pobjedom u Osijeku, ali ovo je tek početak

Igor Duvnjak

Mladen Prskalo s igračicama Murvice/R. BRMALJ

Mladen Prskalo s igračicama Murvice/R. BRMALJ

Mi i dalje znamo gdje smo i što smo, na čemu moramo raditi. Valja nam svima biti maksimalno koncentrirani na treninzima i na utakmicama - kaže Prskalo



RIJEKA U skladu sa studenačkim promjenljivim vremenskim prilikama, nad taborom rukometašica »Murvice« je poslije kiše zasjalo sunce. Crikveničanke su još u subotu bile natmurene poslije domaćeg poraza od Sesvećanki, da bi se razvedrile u Osijeku uvjerljivom pobjedom od čak 25:18, popravivši raspoloženje sebi i treneru Mladenu Prskalu. Crikveničanke su u Slavoniji korak po korak hvatale ritam, a kada su se zahuktale, odjurile su kraj nemoćnih Osječanki do uvjerljive pobjede.


– Nije bilo toliko loše niti sa Sesvećankama. Uza sve, mi imamo i zdravstenih problema koje još moramo sanirati, a ne potenciramo ih baš u javnosti – kazao je kormilar novih prvoligašica. – Uz to, ove sezone je došlo dosta novih igračica. Svi smo zajedno tek dva mjeseca, poznato je da treba dosta vremena da bi se ekipa uigrala kako treba. Nekima treba i do šest mjeseci kako bi se aklimatizirali u novoj sredini. Prvenstvo je dosta »raštrkano«, velike su pauze što nas itekako remeti. Jasno da smo zadovoljni ovom pobjedom i startom u prvenstvo, ali ne zaboravljamo kako je ovo tek početak. Mi i dalje znamo gdje smo i što smo, na čemu moramo raditi. Valja nam svima biti maksimalno koncentrirani na treninzima i na utakmicama.


Druga ligaška pobjeda nakon one nad Splićankama je pravi stimulans za Prskala i njegovu ekipu uoči budućih nastupa. Do nove utakmice ima još vremena jer je susret s »Bjelovarom« odgođen radi nastupa suparnica u Europi, igrati će se tek iduće subote.




– Opet smo slobodni. Nakon ova dva boda s više zadovoljstva očekujemo naš nastavak prvenstva. Normalno da nam ovaj rezultat daje dodatni motiv za daljni rad. Trebamo nastaviti u stilu one stare »red, rad i diciplina«.