Izvanredna skupština

Sandra Stojković nova predsjednica “Zameta”

Igor Duvnjak

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj



RIJEKA Sandra Stojković je nova predsjednica rukometašica »Zameta«, to je jednoglasna odluka sinoćnje izvanredne Skupštine kluba, održane sinoć u Centru Zamet. Skup kojem je nazočio i čelnik Županijskog rukometnog saveza Mirza Džomba, te vjerojatno Zamećanin s najdužim stažem Simeon Kosanović, također je usvojio ostavku dugogodišnjeg čelnika Zamećanki Luke Denone, koji je bio predsjednik čak sedamnaest godina.


Ostao je, međutim, i u novom Upravnom odboru u kojem su još Jasenka Pilepić, Robert Lukić i Bojan Sušanj. Istaknuto je kako je novo vodstvo vrsta »tehničke vlade«, koje će voditi »Zamet« u idućih mjesec, dva dana, u razdobolju u kojem će se pokušati naći uprava na duži rok koja bi izvukla klub iz dugotrajne financijske krize. Jučer je izabrana i nova tajnica, Jelena Piršl, aktualna vratarka prve ekipe, koja je na to mjesto došla umjesto dugogodišnje tajnice Rade Ciganović.


– Jao meni – otelo se na početku Sandri Stojković, nekadašnjoj dugogodišnjoj igračici, bivšoj reprezentativki preplavljenoj emocijama. – Hvala vam na povjerenju, ovo mi je velika čast. Zamećanka sam od kada znam za sebe, tu mi je igrala i majka, ovo je moj klub. Zadovoljstvo će vjerojatno splasnuti drugi dan, kada se suočimo s teškoćama. Hvala igračicama, koje prolaze ovo sušno klupsko razdoblje. Mi smo privremeno rješenje, tehnička vlada, a pokušati ćemo naći ljude koji će moći voditi klub na duži rok. Hvala dosadašnjem predsjedniku kojeg sam dočekivala kada je došao u »Zamet«, napravio je puno za ovaj klub, a ovo na kraju je malo pokvarilo dojam.




Bivšem čelniku nije bilo svejedno nakon ovako dugog razdoblja.


– Tu sam više od sedamnaest godina. Previše. Od toga je klub bio stabilan petnaest godina. Bilo je uspona i padova, bilo je i težih vremena i biti će ih još. Za naše probleme znaju Grad Rijeka i PGŽ, imat ćemo njihovu podršku – rekao je među ostalim Luka Denona.