Kolektiv

Rukometašice Zameta večeras gošće Podravke, uzdaju se u zajedništvo

Igor Duvnjak

Jelena Piršl / arhiva NL

Jelena Piršl / arhiva NL

Odigramo li kao s »Kokom«, zašto ne bismo probale nešto napraviti? Na njima je puno veći pritisak – smatra Piršl



Rukometašice »Zameta« večeras od 19.30 sati gostuju kod prvakinja »Podravke Vegete«. U Koprivnici će se boriti »ranjene lavice«, Riječanke koje su neočekivano kod kuće torpedirane od Splićanki te domaće nadigrane od »Lokomotive«.


– Uoči prošlog kola situacija je skoro bila da idemo u Koprivnicu na derbi za prvo mjesto. To bi bilo sjajno, no mi smo dobile opomenu od »Splita 2010« – kaže Jelena Piršl, prvo ime Zamećanki o scenarijima punima iznenađenja na ovosezonskom startu prvenstva. – Naša trenerica Adrijana Prosenjak je dobro kazala nakon prošlog kola da se uvijek valja boriti i da ništa neće doći samo od sebe. Mi nismo neka velika, iskusna ekipa već u svakoj utakmici moramo gristi, zalagati se. Iskustvo se stječe na taj način, a ne devizom »dobit ćemo ih, to je Split«. Idemo dalje, liga je započela, sada je tek šesto kolo. Koprivničanke su izgubile od »Lokomotive« te ostale bez ponajbolje igračice, lijevog krila Nemaškalo, kojoj je utakmica sa Zagrepčankama bila oproštajna.


Dosadašnji rezultati potvrđuju najave o izjednačenosti Prve lige, tvrdnje da svako može dobiti svakoga.




– Svako kolo priredi neko malo iznenađenje. Mi smo iznenadile pobjedom s »Kokom« i sada se opčekuje da tako nastavimo. Malo smo pokvarile dojam ali ima još dvadesetak kola do kraja. Ova sezona je takva da se neće kao prije već u siječnju znati tko su prvakinje i koje tri ekipe ispadaju. Do posljednjeg kola se neće znati ništa, liga će biti zanimljivija. Sve ekipe su mlade, natjecanje će biti atraktivnije. nema unaprijed upisanih bodova, mora se gristi u svakoj utakmici.


Osim utakmice od prije nekoliko sezona, kada su se Zamećanke borile za naslov prvakinja, u Koprivnicu su redovito putovale s bijelom zastavom.


– Nisam branila kada smo se borile za naslov prvakinja, a inače smo išle u Koprivnicui samo da odradimo utakmicu. Jest da »Podravka Vegeta« ima mlade igračice, koje su među boljima Hrvatskoj, ali ekipa im nije što je nekada bila. »Lokomotivi« su zabile malo golova, a mi imamo dobru obranu. Odigramo li je kao s »Kokom«, zašto ne bismo probale nešto napraviti? Na njima je puno veći pritisak, uložili su puno, igraju Europu, ime su. Mi ćemo naravno dati sve od sebe i pokušati nešto učiniti. Da nisu izgubile od »Lokomotive«, možda bi nas podcijenile. Naši aduti su zajedništvo i kolektiv, ono što nas je krasilo u prva četiri kola. Na tome moramo graditi sve naše utakmice. Sada smo se malo opekle, ali idemo dalje.