Domaća premijera

Rukometaši “Zameta” sutra s “Varaždinom”

Igor Duvnjak

Dino Slavić / Snimio Damir Škomrlj

Dino Slavić / Snimio Damir Škomrlj

Očekujemo pomoć publike – rekao je zapaženi vratar Riječana uoči prvog domaćeg nastupa u Ligi za prvaka

Rukometaši »Zameta« se griju na vatri dosadašnjih dobrih rezultata, čekajući domaću premijeru u Ligi za prvaka s »Varaždinom« u zametskoj dvorani u srijedu od 19 sati. Momčad trenera Marina Miškovića i Valtera Matoševića već je prije okončanja Premijer lige matematički osigurala igranje u elitnom društvu najbolje hrvatske šestorke, što je iskoristila za davanje prilike najmlađima, koji su objeručke prihvatili pruženu šansu. Riječka momčad nema kompleksa ni s najboljima što je potvrdila i na gostovanju kod favorita »Nexea« u prvom kolu Lige za prvaka. Društvo sa Zameta se do posljednjih minuta otimalo za plijen s Našičanima, pokazujući koliko ga inspirira igranje u ovom natjecanju. Dođi i ti na utakmicuO svemu tome je bilo riječi na »pressici« u dvorani na Zametu na kojoj su sudjelovali agilni direktor kluba Vedran Babić, zapaženi vratar Dino Slavić i prvo desno krilo, aktualni kadetski reprezentativac Filip Glavaš, koji je u dosadašnjem tijeku sezone dobro zamijenio ozlijeđenog kolegu Darija Černeku.

 


– Moramo pohvaliti igrače i stručni stožer za sve što su do sada ostvarili – rekao je Babić. Klub je ujedno najavio i akciju »Dođi i ti na utakmicu«. – Tribine su nam i do sada bile dobro popunjene, očekujemo da će sada ljudi biti još i više. Igranje Lige za prvaka je nagrada svima nama u klubu, našim igračima je ovo prilika pokazati pred navijačima što znaju. Sudeći prema igri u Našicama, pred nama je lijepo razdoblje.


 


Na valu optimizma




 


Našička prezentacija je bila dodatna injekcija samopouzdanja momčadi »Zameta«, koja ionako juri na valu optimizma, taj je susret Dinu Slaviću i ostalima bio primjer kako se mogu nositi i s najboljima.


 


– »Nexe« igra SEHA ligu, natjecanje za jedan rang više od ovog našega – rekao je Slavić. – Možda smo u utakmicu ušli u grču, domaćini su ipak iskusniji od nas. Međutim, do 55. minute smo ih držali u egalu, nedostajalo nam je malo koncentracije i sreće da uzmemo bod ili dva, ali zadovoljni smo. Očekuje nas naporan ritam, u srijedu nam stiže »Varaždin«, u subotu gostujemo kod »Dubrave«. To su momčadi koje poznajemo. Nadamo se punim tribinama u srijedu, očekujemo pomoć publike.


 


Sutrašnji suparnici su igrali tri puta ove sezone, Varaždinci su dobili dvije, Zamećani jednu utakmicu.


 


– Bit će to tvrda utakmica, nadamo se pobjedi uz podršku sa tribina – poručio je Filip Glavaš. – Sve počinje od obrane, a s pravom obranom i visokom koncentracijom možemo pobijediti.


 


Humanitarna akcija 


 


Predstavljena je i hvalevrijedna humanitarna akcija za Udrugu »Dira«, koja se bavi djecom s poteškoćama u razvoju o čemu je govorio Larry Ambrozich.


 


Istaknuvši dosadašnji uspjeh akcije,  dodao je da će se ona provoditi i na susretu »Zamet« – »Varaždin«, a pomoći se može pozivom na telefonski broj 0609009, poziv stoji 5 kuna plus PDV.


 


Nabavljena sredstva su namijenjena opremi senzorske sobe, a kraj same akcije je u ponoć u srijedu 20. travnja.