Premijer liga rukometaša

Rukometaši Zameta idu po bodove u Veliku Goricu

Igor Duvnjak

Marin Sorić (Zamet)/Foto Arhiva NL

Marin Sorić (Zamet)/Foto Arhiva NL



RIJEKA Rukometaši su priredili uzbudljivu završnicu u Premijer ligi u kojoj se igra posljednje kolo prije razlaza, odlaska četvorice najboljih u Ligu za prvaka, a ostalih u nikome dragu Ligu za ostanak. Rukometaši Zameta, iza kojih je sezona naizmjeničnih padova i uspona, gostuju večeras kod posljednje plasirane Gorice, nakon što su im izgledi za plasman u Ligu za prvaka svedeni na puku teoriju. Momčad trenera Nedeljka Lalića se tijekom prvenstva kompletirala i pojačavala u hodu, što se odrazilo i na rezultatima. Kada je sve sjelo na svoje mjesto počeo je uspon na ljestvici, koji je, međutim, prekinuo porečki poraz te sada vratar Marin Sorić i suigrači za četvrtom pozicijom zaostaju za jedan, ali jako važan korak.


– Naš rezultat je dobar s obzirom na iskustvo koje imaju neki naši mladi dečki – kaže Marin Sorić o ostvarenjima Zameta. – Spletom okolnosti, nekih čudnih rezultata, naši izgledi za Ligu za prvaka svedeni su na minimum jer bi Spačva trebala izgubiti od Rudara, što je teško izvedivo. Mi bismo u tom slučaju pobjedom kod Gorice bili četvrti. Ovaj susret nam je jako bitan jer i ako ne prođemo, prenosimo bodove.


Zamećani su u prošlom kolu visokom pobjedom nad Umagom potvrdili da su u povoljnom razdoblju.




– Forma nam je dobra. Istina, u Poreču te u Kupu u Čakovcu nismo baš dobro izgledali, toga smo svjesni te smo stoga oprali obraz s Umagom i jednom dobrom utakmicom. Pobjeda nije uopće bila upitna, to je putokaz kako bismo trebali odigrati s Goricom. Znamo da je Gorici svaki bod važan, kao i nama. Suparnik su koji većinom kod kuće skuplja bodove. Imaju nekoliko iskusnih igrača, tu je Laljek kao glavni motor, te Ćavar, njih dvojicu treba ograničiti na po pet-šest golova. Uspijemo li u tome, možemo pobijediti. Do uspjeha prvenstveno možemo dobrom obranom, za nas u napadu nikada nema problema, zabijemo uvijek 25-30 golova. Što se kalkulacija oko četvrtog mjesta tiče, time se ne opterećujemo, idemo odigrati što bolje. Dogodi li se nekakvo čudo, super, ako ne, idemo dalje.


Utakmica u Velikoj Gorici počinje u 19.30 sati.