Prijateljska utakmica

Remi hrvatskih i slovenskih rukometaša u Ljubljani

Hina

NL arhiva

NL arhiva



LJUBLJANA U prijateljskoj utakmici rukometaši Hrvatske su u četvrtak u Ljubljani protiv Slovenije odigrali 26-26 (14-13), s tim da je ostalo dvojbeno je li pogodak Karačića, koji je mogao donijeti pobjedu »kaubojima«, postignut prije isteka vremena.


Iako se radilo o prijateljskoj utakmici obje reprezentacije su igrale vrlo angažirano u obrani. U prvom poluvremenu najveća prednost dosegla je dva pogotka, Slovenije ju je imala na početku, a Hrvatska u nekoliko navrata u drugom dijelu prvog poluvremena. Na odmor su rukometaši Hrvatske otišli sa vodstvom 14-13.


Nakon prvih pet minuta nastavka Hrvatska je vodila sa 16-13. Prednost je mogla biti i veća, ali je slovenski vratar Urban Lesjak u tom razdoblju skinuo tri ‘zicera’. Do kraja poluvremena Slovenci su stalno bili u zaostatku od jednog ili dva gola, ali su na kraju ipak uspjeli doći do remija.




U posljednju minutu susreta Hrvatska je ušla sa vodstvom 26-25 i igračem više, ali je Željko Musa pogodio vratnicu 30 sekundi prije isteka utakmice. U posljednjem napadu Slovenci su uspjeli izjednačiti (26-26), a strijelac je bio Žiga Mlakar, koji je bio odličan u drugom poluvremenu.


Ipak, Hrvatskoj je ostalo šest sekundi za zadnji napad. Loptu je uzeo Igor Karačić i uspio je zabiti gol. U prvi tren se činilo da je gol postugnut prije isteka vremena, ali nakon kratke rasprave suci ga ipak nisu priznali i ostalo je 26-26.


Kod Hrvatske najefikasniji je bio Ivan Čupić sa 8 golova, Luka Cindrić dodao je 5, a Stipe Mandalinić 4. Momčad Slovenije predvodio je Žiga Mlakar sa 7 pogodaka, a Gašper Marguč zabio je 5.


Za dva dana, u subotu 28. listopada, u zagrebačkoj Areni Hrvatska i Slovenija će odigrati još jednu prijateljsku utakmicu, a sve je to dio reprezentativnih priprema koje će hrvatski rukometaši obaviti ovog tjedna.


Izbornik Lino Červar na ovim pripremama zbog ozljeda nije mogao računati na Domagoja Duvnjaka, Marka Kopljara i Luku Šebetića, a reprezentativci će se ponovno okupiti krajem prosinca. Podsjetimo, Hrvatska je od 12. do 28. siječnja 2018. domaćin Europskog prvenstva (Split, Poreč, Varaždin i Zagreb).