Porazi doveli do smjene

Promjena na kormilu MRK Zamet: Marijanović umjesto Miškovića i Matoševića

Igor Duvnjak

SMJENA ZA NOVI UZLET – Vedran Babić, Vedran Devčić i Igor Marijanović / Snimio Silvano JEŽINA

SMJENA ZA NOVI UZLET – Vedran Babić, Vedran Devčić i Igor Marijanović / Snimio Silvano JEŽINA

Zahvala  predsjedniku i direktoru što su mi pružili priliku u situaciji koja nije idealna. Pohvale i mojim prethodnicima Miškoviću i Matoševiću – rekao je Igor Marijanović  



RIJEKA Igor Marijanović je novi trener rukometaša »Zameta«! Vijest je objavljena na klupskoj konferenciji za novinare, na koju su, uz svježeg prvog trenera, izašli predsjednik kluba Vedran Devčić i direktor Vedran Babić. 


Sve se zbilo u  sezoni punoj obrata. Nakon prvog dijela u kojem su Zamećani izborili Ligu za prvaka, nastupe u Europi koje su okončali ispadanjem od bundesligaša »Melsungena« nastupilo je naoblačenje u drugom dijelu, eliminacija u kupu od nižerangiranog »Vidovca« te tri premijerligaška poraza  koji su Zamećane od kandidata za Ligu za prvaka uvukli u zonu borbe za ostanak. Uprava je odlučila provesti promjenu na kormilu te umjesto dosadašnjeg tandema Marina Miškovića i Valtera Matoševića postaviti Marijanovića.


– Ova uprava vodi klub četiri sezone, u svakoj smo činili korak naviše, nakon toga smo očekivali da u ovoj postignemo najviše do sada, međutim u ovom drugom dijelu smo zabilježili tri premijerligaška poraza i eliminirani smo u Kupu – rekao je predsjednik Vedran Devčić, prvi čovjek Zamećana. – Nije bilo druge nego napraviti smjenu, sporazumno smo se razišli. Marijanović je s mlađim kadetima bio prvak Hrvatske,  zna igrače prve ekipe,  za koje će ovo biti pozitivan šok. Očekujemo  da ćemo se vratiti na mjesta koja ova ekipa zaslužuje.


Rad i uspjesi




Vedran Babić se komentirajući smjenu također u pozitivnom tonu osvrnuo na dosdadašnji trenerski dvojac izražavajući  pohvale.


– Zahvala Marinu Miškoviću i Valteru Matoševiću što su kroz tolike godine ugradili dio sebe u povijest našeg kluba. Iza njih je veliki rad i uspjesi, zaključno s našim nastupima u Europi – poručio je direktor kluba. – Ponuđena su im druga mjesta za rad u »Zametu«, Matoševiću i ono u stručnom stožeru prve ekipe.


Što se tiče Matoševića, proslavljeni sportaš je nakon razgovora s čelništvom za početak odlučio malo predahnuti, a Mišković još nije ništa konkretno  odlučio.



Predsjednik »Zameta« se na pressici požalio na financijska sredstva koja klub dobiva od Grada i Županije. –  Ključni problem  »Zameta«, riječkog rukometa pa i svih ostalih prvoligaških momčadskih klubova i sportova nisu kadrovski, rezultatski i organizacijski, već isključivo financijski, a iz toga proizlazi sve ostalo. Postoji problem dostatnosti sredstava iz javih izvora za javne potrebe u sportu, kako od Grada Rijeke, tako i od strane Županije. Ta sredstva su nedostatna za održavanje i funkcioniranje prvoligaških pogona.Tristotinjak tisuća kuna i plaćanje jednog trenera nije dovoljno. Dugi niz godina sredstva se smanjuju. Za ovu sezonu smo ponovo dobili 1 posto manje sredstava, iako je klub prošle godine ušao u Ligu za prvaka i uspješno igrao Kup EHF-a, a nakon dugo godina bio i prvak Hrvatske u mlađim kadetima. Sliči mi to na onu o seljaku koji je imao konja i uštede radi mu je svake godine davao sve manje hrane, dok jednog dana konj nije krepao – rekao je Vedran Devčić.


– Uzet ću si jedno desetak dana odmora – rekao je Matošević. – Nakon toga ću raditi isključivo s vratarima.


– Za sada neću ništa komentirati – bio je kratak Mišković. – U ponedjeljak se trebam sastati s vodstvom kluba, onda bi trebalo biti poznato nešto konkretnije.


Obrat


Slučaj Igora Marijanovića dokazuje da su moguće nagle i iznenadne promjene. Još 25. veljače ga nije bilo na klupi Zamećana protiv »Metalca« objašnjavajući da se povukao iz kluba, nakon niti desetak dana postao je trener prve momčadi.


– Zahvala  predsjedniku i direktoru što su mi pružili priliku u situaciji koja nije idealna. Pohvale i mojim prethodnicima Miškoviću i Matoševiću. Radili su jako dobar posao, pogotovo u Europi. Što se to dogodilo u ovom drugom dijelu sezone, ne znamo.   Vjerujem u našu ekipu i očekujem da ćemo završiti sezonu bez stresova. Nezgodno mi je govoriti o sebi, mogu tek reći da sam u »Zametu« skoro 20 godina. Šest godina sam vodio klupsku generaciju 2000. godišta, tri puta smo bili prvaci, jednom drugoplasirani, jednom trećeplasirani. Reference i povjerenja imam, nastojat ću to vratiti.


Prvu priliku imat će već nedjelju, kada na Zamet  dolazi »Rudar« iz Ruda. Zamećani imaju imperativ pobjede.


– Neće nam biti lako,  njihovi dečki dosta trče.  Imaju brza krila,  dobar vanjski šut. U ova dva dana se trebamo dobro pripremiti, ne sumnjam u našu pobjedu. Imamo mladu ekipu, očekujem da će trčati, tko to ne može ispuniti, razgovarat ćemo na drugi način – poručio je Igor Marijanović.