Antonio Pribanić

Osvojili smo trofej za Temišvar nakon 33 godine čekanja

Igor Duvnjak

Antonio Pribanić

Antonio Pribanić

Lijepa mi je ova rukometna priča. Iskoristio sam malo slobodnog vremena za dolazk u Rijeku kako bih vidio suprugu i kćer te prijatelje a onda se vraćam kako bismo u Temišvaru svi nastavili uspješnu sezonu - kaže bivši igrač Kvarnera



RIJEKA Antonio Pribanić je jedno iz imena bogatog grozda riječkog rukometa, koji stalno ostvaruju zapažene međunarodne karijere. Nekadašnji kružni igrač Kvarnera došao je do trofeja u Rumunjskoj, sa svojom Politehnicom iz Temišvara je osvojio tamošnji Kup.


– Od ljeta sam u ovom klubu, nakon što sam potpisao ugovor na »dvije godine plus jednu«. Zadovoljan sam, odlično je, za sada je sve super – kaže Antonio Pribanić koji je iskoristio kratku stanku za posjet svojoj voljenoj Rijeci. – U početku je bilo malih financijskih problema, međutim, sve je potom izregulirano. Planiralo se osvojiti neku titulu, a već smo uspjeli sada, osvojili smo Kup. Iduće sezone ćemo igrati u Kupu EHF-a.


Pribanić i društvo se nadmeću u jakoj konkurenciji, time je veće zadovoljstvo nakon uspjeha.




– U Rumunjskoj je vrlo jako prvenstvo, ima čak devet ekipa koje se bore za neku od titula te za ulazak u play-off u koji ulazi osam momčadi. Fokšani, osma ekipa lige, bili su organizatori završnice Kupa. S njima smo igrali u polufinalu, drugi par su bili bukureštanski klubovi, Steaua i Dinamo Bukurešt, bivši prvak. Steaua je dobila polufinale Dinamom koji je u Ligi prvaka ove sezone prošao skupinu, pobjeđivao je i Wislu, ispao je u nokaut fazi. Za Steauu igra Stefan Vujić, koji je igrao u Poreču i PPD Zagrebu te nekadašnji igrač Nexea Vegar. Imaju i dva ruska i jednog španjolskog reprezentativca. U finalu smo ih dobili sa tri gola razlike, a tako su jaki.


To govori i o snazi Pribanića i njegovih suigrača koji su slavili pobjedu nad davnim prvacima Europe.


– Trofej je u Temišvaru čekan i dočekan nakon 33 godine, pehar je osvojen. Jedan sam od stranaca u klubu, tu su reprezentativci Srbije Dragaš, desni bek Orbović, Marjanović, Crnogorac Vuk Milošević, sin trenera Pere Miloševića. Lijepa mi je ova rukometna priča. Iskoristio sam malo slobodnog vremena za dolazak u Rijeku kako bih vidio suprugu i kćer te prijatelje a onda se vraćam kako bismo u Temišvaru svi nastavili uspješnu sezonu.