OGORČENI KAUBOJI Duvnjak: ‘Ovakve stvari se u tako važnim utakmicama ne sude ni domaćinima’

Hina

Reuters

Reuters



Pokazali smo karakter, a o sucima radije ne bih, kazao je nakon poraza od Njemačke i gubitka šanse za polufinale Svjetskog prvenstva u Koelnu kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak.


Hrvatska rukometna reprezentacija ostala je bez izgleda za plasman u polufinale svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj nakon što je u drugom susretu skupine I u Koelnu nakon velike drame izgubila od Njemačke sa 21-22 (11-11).


Hrvatska uoči zadnjeg kola protiv Francuske ima tri boda manje od Francuza i Nijemaca i više ih ne može dostići. Sada nam predstoji borba za plasman među sedam najboljih kako bi izborili kvalifikacije za Olimpijske igre 2020. godine




»Ne znam šta bi rekao. Ne znam ni šta su sudili sad na kraju. Kontrafaul? Mislim da se u ovako važnoj utakmici domaćinu to ne sudi, pa i pred 50 tisuća ljudi. Još sam vruć i ne bi ništa rekao«, izrekao je kapetan Duvnjak, koji je postigao dva gola i bio je vidno umoran nakraju utakmice.


»Bit će jako teško protiv Francuza, a meni je sad jako žao jučerašnje utakmice i poraza od Brazila. S pobjedom protiv Brazilaca bili bi najmanje treći. Svaka čast cijeloj ekipi, pokazali smo baš pravi karakter, ovako odigravši nakon jučerašnjeg šoka, pred ovoliko navijača i protiv tako jakog protivnika. To mogu samo momčadi s karakterom i zato ćemo se boriti protiv Francuza za Olimpijske igre«, kazao je Duvnjak, koji igra za njemački Kiel i nije bilo njemačkog novinara koji ga nije zaustavio u prostoru za izjave.


Pomoćni trener Igor Vori zato je osuo paljbu po sucima.


»Prvo svaka čast dečkima, oni su za mene heroji. Nakon jučerašnjeg dana i poraza od Brazila, pražnjenja psihološkog, odigrati ovakvu utakmicu svih 60 minuta mogu samo heroji. A ono što su nam sudili i dosudili to je sramota za rukomet. Mi smo danas igrali protiv 20 tisuća ljudi u dvorani, njemačke reprezentacije i dvojice danskih sudaca. Vrlo loša reklama za rukomet, oni kao da su organizirali prvenstvo da bi se međusobno igrali, a onda su nam to trebali reći prije početka. Dečki su doživjeli tešku nepravdu, ima toliko problema i ozljeda, Duvnjak i Karačić su posve izraubani, ali nitko se nije požalio. Ali suci…ja nakon 20 gdina profesionalne karijere očito ne znam pravila rukometa«, ljutiti je bio Vori.


Željko Musa se još jednom osvrnuo na šokantni poraz od Brazila, koji je umnogome koštao Hrvatsku polufinala.


»Čestitali smo Nijemcima na polufinalu, mi smo jučer protiv Brazila propustili svoju šansu i zato su Nijemci ušli tako opušteno. Ovo je bila utakmica na jedan gol, na jedan šut i moglo je prevagnuti i na našu stranu. Mi nismo imali prava na poraz, borili smo se i dali smo sve od sebe i stvarno sam ponosan kako smo izgledali i igrali. Šteta što to nismo pokazali jučer«, kazao je Musa, dodavši kako prvenstvo još nije gotovo.


»Imamo još jednu utakmicu i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo Francuze i nagradimo sve ove ljude koje dolaze na utakmice i bodre nas. Dosad smo ovisili o sebi, a sad više to nije slučaj. Ako se postavimo na terenu kao danas, možemo pobijediti Francuze«