Novo vodstvo

Nenad Šoštarić izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije

Hina

Nenad Šoštarić, Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Nenad Šoštarić, Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Šoštarić je istaknuo kako preuzimanje reprezentacije nije bila laka odluka, ali da je uvijek spreman pomoći



Nakon što je prihvaćena ostavka Gorana Mrđena, Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza je za novog izbornika ženske reprezentacije izabrao Nenada Šoštarića, a pomoćna trenerica je Snježana Petika.


Šoštarić je istaknuo kako preuzimanje reprezentacije nije bila laka odluka, ali da je uvijek spreman pomoći.


»Dugo sam razmišljao treba li se uključiti u priču reprezentacije jer imamo dosta posla u klubu i radim kao predavač, ali mislim da svi mi koji smo u rukometu, pogotovo ženskom rukometu, moramo puhati u ista jedra i moramo biti spremni pomoći. Moramo se boriti. Moramo ići korak po korak i graditi sve,« kazao je novi izbornik dodavši:




»Naravno da bih jednog dana volio doći na Olimpijske igre. Sudjelovao sam na svim natjecanjima osim na Ol i to bi bilo ostvarenje svih snova. Nitko nam ne može zabraniti da sanjamo, a na nama je da dajemo sve od sebe i treniramo kako bi se taj san možda i ostvario.«


Hrvatske rukometašice očekuju kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2018. koje se održava u Francuskoj, a naše djevojke smještene su u skupinu A zajedno s Norveškom, Ukrajinom i Švicarskom.


»’Kolegica Snježana Petika je ta koja će raditi sa mnom i zajedno smo se u startu dogovorili da ćemo birati najbolje igračice. Ne zanimaju nas mlade ili stare. No, s obzirom na objektivne okolnosti i osobne okolnosti neki od igračica došli smo u situaciju da će to ponovno biti mlada reprezentacija. Nažalost, nećemo imati velika imena hrvatskog ženskog rukometa poput Andree Penezić, koja ima problema s leđima i koja se oprostila od reprezentacije, ili Jelene Grubišić, koja će upravo tijekom reprezentativnog tjedna diplomirati, ili, pak, Mirande Tatari, koja više ne igra, ali za sve njih moramo naći način kako se zahvaliti za sve što su dale u reprezentaciji.


Ove ostale igračice koje su mlađe i koje nisu htjele igrati ovaj put, njima želim svu sreću. Svatko ima svoje razloga i u njih ne želim ulaziti. Mene kao trenera zanimaju one koje će doći na ove pripreme i koje će dati sve od sebe u reprezentaciji,« kazao je novi izbornik.


Šoštarić se osvrnuo i na protivnice koje nas očekuju u kvalifikacijama.


»Pred nama su kvalifikacije za EP koje nisu nimalo lake. U skupini smo s Norveškom, Ukrajinom i Švicarskom. Nećemo se lagati, favorit je Norveška. U teoriji odlazak na Euro odlučivat će naše utakmice s Ukrajinom pod uvjetom da svi dobijemo oba puta Švicarsku. Međutim, Švicarska nije nimalo laka ekipa. Važno je da se kvalificiramo na Europsko prvenstvo kako bi mlađe igračice počele skupljati iskustva velikih natjecanja i da dobijemo novi polet u reprezentaciji. Želimo se uzdići,« dodao je Šoštarić.


Hrvatska reprezentacija okuplja se 25. rujna u 11 sati ispred Doma sportova u Zagrebu, a na okupu će biti sve do 3. listopada. U prvom reprezentativnom tjednu snage će odmjeriti sa Švicarskom i Ukrajinom.


Utakmica protiv Švicarske na rasporedu je u srijedu, 27. rujna, u 18 sati u Sutinskim Vrelima u Zagrebu. Nakon toga rukometašice putuju u ukrajinski Sumi gdje će igrati protiv domaćina, a susret je na rasporedu u nedjelju 1. listopada s početkom u 19 sati.


Izbornik Nenad Šoštarić za ovu reprezentativnu akciju pozvao je:


Ivana Kapitanović – RK Podravka VegetaGabrijela Bešen – MKS Perla LublinTea Pijević – RK Lokomotiva ZagrebAneta Benko – RK Krim MercatorTena Japundža – RK Lokomotiva ZagrebPaula Posavec – RK Lokomotiva ZagrebKristina Plahinek – RK Lokomotiva ZagrebKatarina Ježić – Siofok KCVesna Milanović-Litre –Kisvardai KCSEAna Debelić – RK Podravka VegetaDora Kalaus – RK Lokomotiva ZagrebŽana Marić – KGHM Metraco Zaglebie LubinValentina Blažević – SPR Pogon SycyecinMarijeta Vidak – RK Podravka VegetaĆamila Mičijević –Dunaujvarosi KKSMarina Glavan – RK Lokomotiva ZagrebStela Posavec – RK Lokomotiva ZagrebLarissa Kalaus – RK Lokomotiva ZagrebDejana Milosavljević – ŽRK Koka

Na pričuvnom popisu igračica nalaze se Marina Razum (HCM RM Valcea), Ines Domjan (Koka), Tea Jalušić (Koka), Ana Turk (Podravka Vegeta), Ana Toth (Podravka Vegeta), Jelena Kajfeš (Lokomotiva), Mara Budić (Dugo Selo 55) i Ekatarina Nemaškalo (Podravka Vegeta).