Igračka križaljka

MRK Zamet: Žunić se priključio bivšim asovima mlađe selekcije

Igor Duvnjak

POVRATAK RUKOMETU – Vedran Žunić  / snimio M. ANIČIĆ

POVRATAK RUKOMETU – Vedran Žunić / snimio M. ANIČIĆ

U momčad je stigao bek Vedran Žunić. Damir Bogdanović, Marin Mišković, Milan Uzelac, Mateo Hrvatin i Alen Kurbanović vodit će brigu o mladima



Dok trener Igor Marjanović s najbližim suradnicima odrađuje pripreme za novu sezonu, momčad još uvijek doživljava promjene nakon što su s karijerom prestali Milan Uzelac i Mateo Hrvatin, a otišli golman Marin Đurica, Tin Lučin, Filip Glavaš i Jadranko Stojanović. Zvučno je odjeknuo povratak rukometu i »Zametu« lijevog krila Damira Vučka, stigla su također još i braća Dunato i braća Katić. Jučer se momčadi priključio iskusnik Vedran Žunić, koji je bio najavljivan još i ranije, da bi nakon toga krenula »ćakula« da od njegova povratka rukometu neće biti ništa.


Bio je, međutim, zauzet nekim privatnim obavezama, da bi se poslije svega na koncu stavio na raspolaganje Marjanoviću, koji se itekako zalagao za njegov dolazak. Žunić, rođen 1988. godine, jedan je od najistaknutijih igrača vrlo nadarene generacije »Kozale«, koji je, međutim, bio okončao karijeru, da bi sada poslije pauze odgovorio pozivu na premijerligašku scenu. Riječ je o kvalitetnom srednjem igraču kod kojega trener naročito cijeni još jednu vrlo bitnu odliku, vrlo kvalitetnu igru u obrani. Prema nekim informacijama, s njime lista dolazaka u »Zamet« nije zaključena.


»Zamet« je u međuvremenu skroz posložio i trenersku križaljku u radu s mlađim selekcijama. Očito su u klubu itekako svjesni nužnosti kvalitetnog rada s najmlađima i oslanjanju na vlastite igračke snage. Riječ je uglavnom o bivšim asovima, koji će danas kao voditelji raznih momčadi i službeno biti predstavljeni na klupskoj »presici«. Za šefa omladinskog pogona je postavljeno dugogodišnje riječko istaknuto ime Damir Bogdanović, nekada istaknuti pivot Zamećana, potom i zapaženi dugogodišnji trener i direktor kluba.




Bogdanović je uzeo određeni »time-out« od voljenog sporta, sada se vraća rukometu, što je svakako dobra vijest za Zamećane. Drugu ekipu te selekciju 2000. godišta će voditi Marin Mišković, prvotimac Zamećana još iz prvoligaških dana bivše Jugoslavije, dugo godina zapaženi igrač koji je prošle sezone u tandemu s Valterom Matoševićem uspješno vodio prvu ekipu Zamećana na europskoj sceni. Alen Kurbanović, nekadašnji prvotimac Zamećana i bivši trener prve momčadi, iskusni stručnjak, vodit će selekciju 2002. godišta.


U trenerske vode će, kako je bilo i najavljivano, zaploviti Milan Uzelac i Mateo Hrvatin nakon impresivne dugotrajne igračke karijere proljetos okončane velikim oproštajem. Nekadašnji reprezentativac Hrvatin, »srebrnjak« sa Svjetskog prvenstva 2009. godine, bit će trener ekipe 2004., a donedavni kapetan Uzelac momčadi 2006. godišta.