Dogovor dvaju saveza

Lino Červar i Nenad Šoštarić testiraju igračku bazu protiv Njemačke

Hina

Lino Červar/Foto Arhiva NL

Lino Červar/Foto Arhiva NL



ZAGREB Izbornici muške i ženske rukometne reprezentacije Hrvatske Lino Červar i Nenad Šoštarić održali su u četvrtak konferenciju za medije na kojoj su objavili popise za prijateljske utakmice s Njemačkom te istaknuli kako će ovo biti dobra prilika za testiranje širine reprezentativne baze.


Dvije krovne rukometne organizacije, hrvatska i njemačka, dogovorile su organizaciju prijateljskih dvoboja u tzv. EHF tjednu, pa će 23. listopada njemačke reprezentacije gostovati u zagrebačkoj Areni, a tri dana poslije će hrvatske reprezentacije igrati u Hannoveru.


Utakmice u Areni su na rasporedu od 17.00 (rukometašice) i 19.30 sati (rukometaši), dok će se 26. listopada u Hannoveru igrati u terminima od 14.30 (rukometaši) i 17.00 sati (rukometašice).Lino Červar je na svoj popis stavio 26 igrača, a na njemu se nalaze vratari Marin Šego (Montpellier), Matej Ašanin (PPD Zagreb) i Moreno Car (Nexe); krila Zlatko Horvat (PPD Zagreb), Fran Mileta (Nexe), Vlado Matanović (Gorenje Velenje), David Mandić (PPD Zagreb), Lovro Mihić (Wisla Plock) i Marin Jelinić (Nexe); kružni napadači Željko Musa (Magdeburg), Marin Šipić (PPD Zagreb), Marino Marić (Meltsungen), Kristijan Bećiri (PPD Zagreb) i Leon Šušnja (Wisla Plock); te vanjski igrači Marko Mamić (Leipzig), Domagoj Pavlović (Meltsungen), Domagoj Duvnjak (Kiel), Josip Šarac (Celje PL), Luka Cindrić (Barcelona), Igor Karačić (Vive Kielce), Matej Hrstić (PPD Zagreb), Luka Mrakovčić (PPD Zagreb), Luka Stepančić (Pick Szeged), Ivan Martinović (Hannover-Burgdorf), Nikola Jukić (Chartres) i Ivan Slišković (Goppingen).

»Mi smo ovo zamislili s dva cilja: kao kontrolno okupljanje, testiranje tjelesnih i mentalnih sposobnosti jer nas čeka nas izuzetno teška olimpijska godina, i kao drugo želimo protiv jakog suparnika vidjeti gdje su ti neki igrači koji su stalno uz ili blizu reprezentacije. Neki su sasvim novi, moramo širiti bazu«, izjavio je Lino Červar te objasnio izostanke nekih imena s popisa:




»Oni koji nisu na popisu nisu nikako otpisani. Dapače. Dio ih je tražio predah zbog klupskih ili obiteljski obaveza, a neki su ozlijeđeni.«


Na sličan je način ova dva dvoboja doživio i izbornik rukometašica Nenad Šoštarić, na čijem su se popisu našle isključivo igračice koje igraju u domaćim klubovima, a to su: vratarke Tea Pijević (Lokomotiva), Magdalena Ećimović (Podravka Vegeta) i Lucija Bešen (Sesvete Agroproteinka); krila Paula Posavec, Tena Japundža (obje Lokomotiva), Korina Karlovčan (Podravka Vegeta) i Lea Vukojević (Zrinski); kružne napadačice Ana Debelić (Podravka Vegeta), Ines Domjan (Koka) i Sara Šenvald (Lokomotiva) te vanjske igračice Marina Glavan, Dora Kalaus, Stela Posavec, Kristina Prkačin (sve Lokomotiva), Dora Lacković (Osijek), Selena Milošević, Dejana Milosavljević, Lea Franušić (sve Podravka Vegeta) i Katarina Mrazović (Koka). Šoštarić je također odredio i pet pričuvnih igračica, a to su Mara Budić (Dugo Selo), Andrea Šimara, Josipa Kašelj (obje Lokomotiva), Natasa Miočinović (Umag) i Josipa Mamić (Bjelovar).


»Ima dosta promjena u odnosu na zadnje okupljanje. Neke su rukometašice ozlijeđene, neke su tražile poštedu. Nama je to dobra prilika da vidimo koliko mogu one koje igraju hrvatsku rukometnu ligu, stalno su tu negdje na popisu, ali su malo igrale. Njemačka je jedna od najboljih svjetskih reprezentacija. Bit će to dobra provjera u svakom slučaju«, najavio je Nenad Šoštarić te dodao:


»Nama je zadovoljstvo da konačno nastupimo u Areni i pred prepunom dvoranom u Hannoveru. Ovo je reprezentacija u stvaranju i moramo joj dati kredit.«


Okupljanje ženske i muške seniorske reprezentacije je u ponedjeljak, 21. listopada, u zagrebačkom hotelu Panorama.