Pobijedili Goricu

Liga za ostanak rukometaša: Trijumf Zamećana za ostanak u Premijerligi

Igor Duvnjak

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj



Utakmica 8. kola Lige za ostanak rukometaša Zamet – Gorica 37:32(20:20). Dvorana na Zametu. Gledatelja 111. Suci Bosak, Herceg (Varaždin).


ZAMET: Vučko 5, Jeličić, Mozetić 1, Grgurević, Martinović 8, Njegovan 1, Kružić 2, Sorić, Tadić, Tomljanović, Starčević 4, Majić 2, Dunato, Golik 10 (5), Chen 4, Wang.


GORICA:Lončar, Ceković 4, Marjanović 4, Laljek 8, Pušić, Nedić, Dijanić, Ćavar 9 (3), Vučičević 1, Sladoljev, Žarković 5, Čuma, Šimunović 1.




Isključenja: Zamet 2, Gorica 8 minuta. Sedmerci: Zamet 5 (5), Gorica 4 (2).


Rukometaši “Zameta” su proslavili pobjedu s “Goricom”, koja im znači ostanak u Premijerligi. Ostvarili su čudesan preokret nakon što su u prvom dijelu zaostajali čak 8:16, do odmora su sustigli goste da bi ih u nastavku dotukli sa čak 37:32 u velikom vatrometu golova na kojem se ovog puta opekla “Gorica”. Riječka momčad si je do ključnih bodova u jurnjavi za ostankom put utrla velikom artiljerijskom pripremom u preokretu za pamćenje, kanonadom golova kojom je razoružala suparnike bacivši u zaborav sve svoje obrambene slabosti.


Riječani su suprotno najavama ipak istrčali oslabljeni, mladi pivot Veron Načinović, važni igrač u obrani i u napadu se nije oporavio, osjećao je i dalje bolove u gležnju i nije bio u sastavu. Njegovi suigrači se nisu baš dobro snalazili u obrani, toliko da su u nepune tri minute uspjeli primiti čak četiri gola. Riječane je međutim u utrci održavao dobar učinak u napadu te je malobrojna publika svjedočila vatrometu golova. Vidjela je čak pet izjednačenja u početnim minutama a kada je Laljek još jednim kontranapadom odveo Goričane prvi puta do dva gola prednosti, 7:5, domaća klupa je već u osmoj minuti morala minutom odmora probuditi svoju uspavanu zonu.


Terapija nije davala nikakve rezultate, naprotiv. Ćavar je u 10. minuti povećao na 9:6 dok su domaćini igrali sa igračem manje. Riječka obrana je nastavila piti golove kao spužva vodu, Ćavar je iz još jednog kontranapada povisio da bi Žarković i ponovno Ćavar kraj razmontiranih domaćina odmaglili na 14:7, u prvih 14 minuta domaćini su primili isto toliko golova. Kola su nastavila nezaustavljivo juriti nizbrdo, uskoro je bilo i 16:8. Prelaskom na zonu “5-1” je donekle popravljen dojam o sramotnom izdanju riječkje obrane, u 23. minuti Damir Vučko je smanjio veliki zaostatak, bilo je samo 19:18 u 28. minuti poslije duge riječke serije od 5:0.


Produžio ju je kapetan Matija Golik, šestim golom donesao je naizgled neostvarivo izjednačenje, Riječani su zaostatak 8:16 pretvorili u 19:19. U 33. minuti Zamećani su dočekali svoje prvo vodstvo, Vučko je pogodio za 22:21. Stigla je međutim reakcija Velikoričana, Ćavar ih je opet odvojio, bilo je 23:25. Domaćini su međutim uspjeli reagirati, nezaustavljivi Patrik Martinović je svojim osmim golom izjednačio na 28:28 u 45. minuti,ubrzo ih je Ivan Majić vratio u vodstvo, 29:28. Dvanaest minuta do kraja prednost je udvostručena, Golik je iz sedmerca povećao na 31:29. Ohrabreni Zamećani su nastavili u istom ritmu, Majić je povećao na 33:30 u 51. minuti. Kada je Golik realizirao sedmerac za 35:32 u 57. minuti stavio je točku na i, bilo je jasno da važni bodovi ostaju u Rijeci. sastanak u svlačionici trenera Drage Žiljaka, striučnog stožera i igrača se ubrzo pretvorio u slavlje radi ostvarenog cilja.