Rukomet

Kirice dočekuju Lokomotivu

Igor Duvnjak



CRIKVENICA – Rukometašice crikveničke Murvice večeras (19 sati) na svojem parketu protiv Lokomotive otvaraju svoju drugu prvoligašku sezonu. Ekipa Kirica, koja dočekuje neupitne zagrebačke favoritkinje, kandidatkinje za naslov, je doživjela redizajn na klupi pa je nakon Mladena Prskala kormilo preuzeo Nikola Čupić zatekavši uglavnom isti prošlosezonski sastav. Među njima je i kapetanica Ana Debelić, rođena 1994. godine, na čelu je sastava kojega očekuju teška i neizvjesna prvoligaška iskušenja.


– Iskreno rečeno, mislim da ekipa trenutno jako dobro funkcionira – Anina je optimistička poruka iz svlačionice. – Dojma sam da je trener unio određenu svježinu i da su treninzi jako dobri. Čini mi se da smo iz utakmice u utakmicu sve bolje. Radimo dosta, a treninzi su nam novi, drugačije su formirani. S druge strane, malo nas ometa kratka klupa, ispada da nam je to jedini problem.


Murvica je prošle sezone vodila dugu i neizvjesnu borbu za ostanak, sada igračice crikveničkog kluba žele to ponoviti.




– Naravno, naš cilj je ostati u Prvoj ligi. Iz utakmice u utakmicu sve naše cure će se zalagati sto posto. U prva dva kola imamo Lokomotivu pa teško gostovanje u Sesvetama, to nam je prilika da se posložimo. Nakon toga uslijedit će pauza, što će nam biti plus da se u idućih mjesec dana još pripremimo i dodatno uigramo. Inače, Lokomotiva je ekipa koju treba poštovati, ali igramo pred domaćom publikom, želimo ostaviti dobar dojam i pokušati ne izgubiti s puno golova razlike. Na kraju ćemo vidjeti što će ispasti – zaključit će Ana Debelić.