Skupa školarina

Jelena Piršl: Ovo nije Zamet

Igor Duvnjak

Nismo se trudile, nije bilo zajedništva. Ovo u posljednjih nekoliko utakmica nije »Zamet« – kaže vratarka Riječanki čijih 15 obrana, od čega dva sedmerca, nisu donijeli ni bod



RIJEKA Rukometašice »Zameta« nastavljaju skupo učenje na vlastitim pogreškama. Opekle su se nedavno, podcijenivši »Split«, ali nisu bile kao one koje, kada se opeku, pušu i na hladno. Beskrvnim pristupom su iskazale itekakvo gostoprimstvo »Ivaniću«, koji je velikom borbenošću i zajedništvom odnio bodove sa Zameta. Nabrajanje promašaja i tehničkih grešaka Riječanki bi trajalo uspavljujuće dugo, rad u korist vlastite štete ekipe trenerice Adrijane Prosenjak je praktički trajalo cijelu utakmicu.


– »Ivanić« nas je pobijedio borbenošću, utakmicu je dobila borbenost i želja – rekla je jedina iskusnica u sastavu Riječanki, vratarka Jelena Piršl. Ona je bila i jedina svijetla točka svoje ekipe koja, međutim, nije mogla rasvijetliti tamu u svom sastavu. Njezinih 15 obrana, od čega dva sedmerca, nisu bili dovoljno jak vjetar koji bi domaći sastav skrenuo s rute u treći uzastopni poraz.


– Kada smo gubili, mi smo igrali u stilu »polako, stići ćemo«. Nismo se trudile, nije bilo zajedništva. Ovo u posljednjih nekoliko utakmica nije »Zamet«, to nije ono što smo radile cijele pripreme i što nas je krasilo. Uopće se nije igralo »svaka za svaku, jedna za sve«, već je to bila alibi igra u stilu »daj loptu dalje pa tko što napravi«, a nitko nije napravio ništa.




Zamećanke su doživjele kopernikanski obrat, od ekipe koja se nadala da će nakon odličnog starta ići kao vodeća u Koprivnicu. Doživjele su, međutim, tri poraza u nizu, bolno su prizemljene.


– Po onome kako smo krenule i po svemu, mi sigurno jesmo ekipa za četvrto, peto mjesto. Poklope nam se utakmice kao s »Kokom«, mogle bi ciljati i na nešto više, ali se mora htjeti, boriti se. Sada kod nikoga nije bilo žara, borbe kao s »Kokom«. Potom smo prosule bodove sa »Splitom«. U Koprivnici se mogao očekivati poraz, ali ne ovo s »Ivanićem«. One su došle s toliko žara. Bodrile su se s klupe, s tribina, a mi smo samo gledale i kažnjene smo.