SP na Zametu

Hrvatski rukometaši sveučilištarci u polufinalu SP-a!

David Čarapina

Filip Vucelić zabio je četiri pogotka Portugalcima/M. GRACIN

Filip Vucelić zabio je četiri pogotka Portugalcima/M. GRACIN

Dovoljan im je bio remi s Portugalom (22:22). U subotu igraju od 16 sati protiv Japana. Rukometašice ostale bez polufinala.



RIJEKA Hrvatska muška reprezentacija je u polufinalu Svjetskog sveučilišnog prvenstva u rukometu! Petog dana prvenstva Hrvatska je remizirala protiv Portugala (22:22), što joj je bilo dovoljno za plasman u polufinale.  Prvo poluvrijeme pripalo je Portugalu, koji je iskoristio već tradicionalno spor hrvatski ulazak u igru te su na poluvrijeme otišli s vodstvom 12:10. Drugo poluvrijeme ponudilo je drugu priču – Hrvatska je zatvorila sve prilaze golu, a i kada bi Portugalci našli pukotinu, ukazao bi se vratar Marin Sorić na krilima kojeg su domaći preokrenuli rezultat.


U finišu Ivan Majić nepotrebno je dobio izravni crveni karton, darovao Portugalcima sedmerac koji oni iskorištavaju za konačnih 22:22 te obostrano slavlje s obzirom da su tim remijem obje reprezentacije ušle u polufinale. No, Portugalu je ipak pripalo prvo mjesto zbog pobjede nad Egiptom protiv kojeg je Hrvatska odigrala 33:33. Najbolji hrvatski »topnik« bio je Davor Ćavar s osam pogodaka. Kod Portugala se istaknuo s Luis Carvalho s devet golova. Hrvatsku sada čeka bitka za finale protiv Japana koja je na rasporedu u subotu od 16 sati.

Pobjeda Brazila nad Japanom 29:24 značila je već i prije susreta da su rukometašicu izgubile svaku mogućnost prolaska u polufinale. Češka je naplatila nemotiviranost naših rukometašica te je ostvarila uvjerljivu pobjedu rezultatom 28:19. Najraspoloženija u našim redovima bila je Rea Jelenović s pet pogodaka, dok se kod Češke na vrhu liste strijelaca našla Veronika Galuškova s devet golova.