Kvalifikacije za Euro

Hrvatska zahvaljujući Duvnjaku iščupala bod u paklu Beograda

Portal Novilist.hr

Domagoj Duvnjak pred sam kraj zabio je za izjednjačenje i konačan rezultat 25:25



BEOGRAD Hrvatska je u Beogradu odigrala 25:25 protiv Srbije u trećem kolu skupine 2 kvalifikacija za Europsko prvenstvo u rukometu. U dramatičnoj utakmici Hrvatska je uspjela iščupati bod.


Domagoj Duvnjak pred sam kraj zabio je za izjednjačenje.


Hrvatska je dosad u kvalifikacijama upisala dvije sigurne pobjede, dok su srpski rukometaši prije utakmice bili na trećem mjestu s jednim bodom. Na Euro prolaze dvije prvoplasirane ekipe.




Hrvatske je u Beogradu posljednji put igrala u polufinalu EP-a 2012. godine kada su Srbi prošli u finale, a Hrvatska kasnije osvojila broncu.


Sada su Srbi miljama daleko od rukometnog vrha, izbornik Nenad Peruničić otpisao je najveće zvijezde poput Petra Nenadića, Marka Vujina, Žarka Šešuma, Ilije Abutovića, pa je vanjska linija prilično skromne kvalitete u kojoj se najviše izdvaja ljevak Nemanja Zelenović.


Ni hrvatski izbornik Lino Červar nema idealnu situaciju jer zbog ozljeda su otpali Luka Cindrić i Zlatko Horvat, ali veseli ga povratak Marka Mamića koji nije igrao na siječanjskom SP-u.


“Svi znaju da imamo problema s ozljedama i da imamo pomlađenu reprezentaciju, ali mislim da kvaliteta nije upitna. Nadam se da ćemo to pokazati na terenu”, poručio je kapetan hrvatske reprezentacije Domagoj Duvnjak prije utakmice.