Hitna sjednica

HRS odlučuje o sudbini Željka Babića: ”Kauboje” preuzima Lino Červar?

Igor Duvnjak

Lino Červar ponovo na kormilu hrvatske rukometne reprezentacije? / REUTERS

Lino Červar ponovo na kormilu hrvatske rukometne reprezentacije? / REUTERS

Danas će se održati hitno sazvana sjednica Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza



RIJEKA – Lino Červar ponovo na kormilu hrvatske rukometne reprezentacije? To je verzija koja je počela dobivati sve čvršće konture kako prolazi vrijeme od poraza od Slovenije u borbi za brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. O povratku legendarnog trofejnog umaškog stručnjaka na mjesto s kojeg je otišao kao najuspješniji izbornik u povijesti hrvatskog rukometa, nitko se službeno ne izjašnjava. Ali govori se o toj mogućnosti, koja bi potvrdu ili demantij mogla službeno dobiti već danas na sjednici Upravnog odbora HRS-a, zakazanoj hitno.


Razlog je naravno šokatni poraz u završnici SP-a, slično kao što je ljetos na Olimpijskim igrama u Brazilu došla eliminacija u četvrtfinalu od Poljske. U razdoblju između dva natjecanja javnost je svjedočila nekim, u najmanju ruku čudnim stvarima. Izbornik Željko Babić je dao ostavku da bi odjednom, iz vedra neba, koordinator Saveza za muški rukomet Ivano Balić objavio da se Babić vraća na izborničko mjesto.


Sada se na sjednici UO-a očekuje najvažnija reakcija, ona čelnih ljudi Saveza koji su najavili odlučivanje o povjerenju Babiću, Baliću i Stručnom stožeru općenito. Rukometna javnost u Hrvatskoj će s nestrpljenjem očekivati ishod rasprave, čekajući hoće li spomenuti ostati na svojim mjestima, hoće li se na kormilo vratiti Lino Červar, ili će se na sceni pojaviti netko treći.