RK Zamet

Damir Vučko: Pravi pristup jamči ostanak

Igor Duvnjak

VAŽNA POBJEDA – Damir Vučko / Snimio Damir ŠKOMRLJ

VAŽNA POBJEDA – Damir Vučko / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Nije bitno gledati poredak, važno  je da iz utakmice u utakmicu dajemo svoj maksimum i pobjeđujemo i  u gostima – kaže Vučko



RIJEKA Rukometaši »Zameta« su nakon domaćeg remija s »Umagom« i poraza u gostima s »Goricom« ovog puta sa »Sesvetama« na svom terenu opet uhvatili proljetni pobjednički ritam.


Momčad trenera Drage Žiljka načeta ozljedama, bez Verona Načinovića, sa Matijom Golikom koji je počeo trenirati dan prije utakmice i Matijom Starčevićem, koji je zaigrao iako još osjeća bolove u kuku, bila je jača od tih problema, odjurila je do bodova u uzbudljivoj borbi za ostanak unatoč nepovoljnom zdravstvenom biltenu.


Iskusnik Damir Vučko i suigrači su dominirali sve vrijeme utakmice, Sesvećani su manje ili više uspješno tek kaskali za njima kako bi pokušali nadoknaditi početni zaostatak što im nije uspjelo. Upečatljiv je posebno napad Zamećana sa 31 golom, akcije koje supanrici nisu znali spriječiti.




– Dobro smo otvorili utakmicu. Igrao se brz rukomet, tako obično igraju Sesvećani, oni brzo »vuku u leđa« – rekao je Vučko, autor šest pogodaka, nepogrešiv u izvođenju sedmeraca.


– Sesvećani igraju čvrstu obranu »6-0« s time da su ovog puta počeli zonom »5-1«, koju smo dosta dobro rješavali pametnim dodavanjima  u napadu. U obrani smo pomogli vratarima da obrane koju loptu, na taj način smo se uspjeli odvojiti, prednost smo održavali do kraja utakmice.


Kineski vratar Quan Wang je obranio četrnaest udaraca, pogotovo u nastavku je dao značajan doprinos uspjehu Zamećana.


– U ovakvim utakmicama je pogotovo bitno da vratari daju svoj obol. U ovoj utakmici je Wang obranio tih par zicera. To nam je dalo dodatno samopouzdanje i kada su se suparnici u drugom poluvremenu približili, uz njegovu pomoć smo se opet uspjeli odvojiti i mirno privesti utakmicu kraju.


Liga za ostanak se bliži »okretištu«, preostalo je jedno kolo do kraja prvog dijela. Zamećani su bod za vodećim »Umagom«, pretposljednjem »Karlovcu« odmiču pet bodova. Riječane, međutim, očekuje dugometražna serija gostovanja, idu u goste »Karlovcu«, »Metalcu« i »Umagu«.


– Idemo utakmicu po utakmicu, trebamo se što bolje pripremiti i vijdjeti što će biti. U svakom susretu treba dati maksimum, nadam se da možemo pobijediti koju utakmicu u gostima čime bismo u Ligi za ostanak napravili veliku stvar. Nije bitno gledati poredak, važno  je da idemo iz utakmice u utakmicu i dajemo svoj maksimum.  Imamo dobru ekipu, vjerujem da ćemo pravim pristupom dobro odigrati i osigurati ono što je primarno, ostanak u ligi.