Prvi europski trofej

Crnogorke pobijedile braniteljice naslova i postale prvakinje Europe

Hina

Norvežankama je ovo bio šesti uzastopni nastup u finalu EP-a, te prvi poraz nakon 2002. godine kada su ih svladale Dankinje. Uslijedila su četiri uzastopna zlata do ovog poraza od Crne Gore



BEOGRAD – Rukometašice Crne Gore osvojile su naslov europskih prvakinja nakon što su u finalnoj utakmici u Beogradu svladale braniteljice naslova, reprezentaciju Norveške sa 34:31 nakon dva produžetka (28:28, 24:24, 12:11).


Crnogorkama je to prvi naslov europskih prvakinja u povijesti ove mlade države, a pobjedom u finalu protiv Norvežanki uzvratile su im za poraz u finalu ovogodišnjih Olimpijskih igara u Londonu (23:26).


Norvežankama je ovo bio šesti uzastopni nastup u finalu EP-a, te prvi poraz nakon 2002. godine kada su ih svladale Dankinje. Uslijedila su četiri uzastopna zlata do ovog poraza od Crne Gore.




I utakmica za treće mjesto odlučena je tek u produžecima. Mađarske rukometašice osvojile su broncu nakon što su u dodatnom vremenu bile bolje od domaćina Srbije sa 41:38 (33:33, 21:19).


Mađarice su u dramatičnoj utakmici došle do ukupno četvrte europske medalje i treće bronce nakon 1998 i 2004., dok su prvakinje Europe bile 2000. Srpkinje i dalje čekaju svoju prvu medalju s velikih natjecanja.