Izbornik Hrvatske

ČERVAR ZABRINUT ‘Zaslužili smo pobjedu, ali ovakva igra neće biti dovoljna za pobjedu nad Norveškom’

Hina

»Mislim da smo zaslužili pobjedu, iako je Bjelorusija igrala jako dobro, imaju mladu momčad i sigurno će biti u vrhu ubuduće. Stalno smo vodili, ali nismo uspjeli sllomiti Bjeloruse. Teško je igrati protiv ekipe koja je tako visoka u sredini, a uz to smo primili previše jeftinih golova«, kazao je Čevar, koji je pohvalio obranu



ZAGREB Apsolutno smo zaslužili ovu pobjedu, iako je na kraju bilo tjesno, izajvio je hrvatski izbornik Lino Červar nakon pobjede nad Bjelorusijom.


Hrvatska je dramatičnoj završnici slavila s 25-23 pred 9.000 gledatelja u Areni.


»Mislim da smo zaslužili pobjedu, iako je Bjelorusija igrala jako dobro, imaju mladu momčad i sigurno će biti u vrhu ubuduće. Stalno smo vodili, ali nismo uspjeli sllomiti Bjeloruse. Teško je igrati protiv ekipe koja je tako visoka u sredini, a uz to smo primili previše jeftinih golova«, kazao je Čevar, koji je pohvalio obranu.




»Mislim da smo ovu utakmicu pobijedili zahvaljujući obrani, bila je puno bolja nego protiv Švedske. I na ovoj utakmici se osjetio izostanak najboljega igrača svijeta Domagoja Duvnjaka, a naša srednja linija je sastavljena od igrača koji nisu standardni u svojim klubovima poput Mamića, koji je večeras zabio čak pet golova. Borimo se s onim što imamo.


Červar smatra da ovakva igra ipak neće biti dovoljna za pobjedu protiv Norveške.


»Norveška je favorit protiv nas i to javno kažem. Oni su viceprvaci svijeta. Moramo se brže vraćati i igrati jaču zonu da nam se dogodi ista stvar kao protiv Švedske, koja igra slično kao Norvežani. Ne smiju nas nadrčati«, zaključio je Červar, koji je morao odgovaati na dva pitanja novinara glede sudara sa bjeloruskim igračem u samoj završnici dvoboja.


»Ma ne radi se o nikakvoj namjeri. Ja imam običaj hodati lijevo-desno po trenerskoj liniji i došlo je samo do malog sudara u žaru borbe«