Jedriti se mora

Počela 17. Fiumanka: U medijskoj regati sudjelovalo 12 jedrilica, najbrža posada HRT-a

P. N.

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ



Unatoč najavama lošeg vremena, jutros u 10 sati iz Malog Lošinja prema Rijeci krenuli su sudionici 7. po redu Liburnijske regate, a nešto iza 17 sati jedriličarske ekipe 4. Europske medijske regate i 7. Rotary Fiumanke, punih jedara i odličnog raspoloženja uplovile su u cilj na 17. Fiumanki.


U prvom plovu medijske regate pobjedu je odnijela ekipa HRT-a, za kojom su slijedile ekipe MTVA i RTVS. U drugom plovu ponovno je najbrža bila posada HRT-a, te posade ORF i La Voce.


U medijskoj regati sudjelovalo je ukupno 12 jedrilica, od kojih je jedna bila posada grada Rostocka, dugogodišnjeg prijatelja Rijeke i gosta Fiumanke. Po realnom vremenu ulaska u cilj, ovogodišnji pobjednici Rotary regate, na kojoj je sudjelovalo sedam jedrilica, najbrže su bile posade Megaenergija, DSK te Jonatan RF.




U Vijećnici Grada Rijeke održan je Rotary Business Forum u organizaciji Rotary Club Rijeka i Fiumanke na temu Plavo zelena ekonomija; Trendovi u brodogradnji i pomorstvu, a s početkom u 11.30 održana je poslovna konferencija Plan ulaganja za Europu: mogućnosti za mikro, mala i srednja poduzeća koju je u suradnji s Fiumankom organiziralo Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj.