Međunarodni prvenstvo

Zlato za stolnotenisačicu Sandru Paović i Anđelu Mužinić

Hina

Sandra Paović / NL arhiva

Sandra Paović / NL arhiva

Zlatna paraolimpijka Sandra Paović je u kategoriji 6. u finalu je nadvisila Ukrajinku Antoninu Khodzjnskaju sa 3-0. Vlasnica ekipnog srebra na POI u Rio de Janeiru, Anđela Mužinić je u finalu kategorije 3. sa 3-2 pobijedila Tajlanđanku Asayut Dararat



LAŠKO Hrvatski stolnotenisači osvojili su dva zlata, srebro i broncu na Međunarodnom prvenstvu Slovenije u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom.


Zlatna paraolimpijka Sandra Paović je u kategoriji 6. u finalu je nadvisila Ukrajinku Antoninu Khodzjnskaju sa 3-0.


Vlasnica ekipnog srebra na POI u Rio de Janeiru, Anđela Mužinić je u finalu kategorije 3. sa 3-2 pobijedila Tajlanđanku Asayut Dararat, dok je treće mjesto zauzela Helena Dretar Karić izgubivši u polufinalu od svoje kolegice iz reprezentacije Mužinić sa 2-3.




Mužinić i Dretar Karić su u Rio de Janeiru osvojile srebrnu medalju u ekipnoj konkurenciji, što je bilo prvo ekipno odličje za Hrvatsku u povijesti paraolimpijskih igara.


Mirjana Lučić osvojila je srebro izgubivši s 1-3 od Brazilke Costa Brune Alexandre, koja je bila brončana na paraolimpijskim igrama u Riu.


Nažalost naši stolnotenisači nisu došli do mogućnosti da se bore za odličja.


U Laškom nastupa više od 300 natjecatelja iz 38 zemalja, a hrvatske boje brane po pet stolnotenisačica i stolnotenisača.