Svjetski prvak

Tin Srbić laserski uklonio dioptriju: ‘Zvuči smiješno, ali konačno ću vidjeti spravu na kojoj se natječem’

Hina

Foto Igor Soban / PIXSELL

Foto Igor Soban / PIXSELL

»Još mi je čudno – sve vidjeti, ali lako je naviknuti se na pozitivne stvari. Naočale ću si ostaviti samo za uspomenu, a sada jedva čekam prvi pravi trening s 'novim očima'



Svjetski gimnastički prvak na preči i najbolji hrvatski sportaš u 2017. godini Tin Srbić (21) u srijedu je uspješno odradio lasersku korekciju vida.


»Doktorica Maja Bohač u samo 10-ak minuta zahvata omogućila mi je da konačno vidim spravu na kojoj se natječem. Nosim naočale od svoje 15. godine, a do danas mi se dioptrija popela do -2,75 na lijevom i -2,25 na desnom oku. Uz to sam imao i astigmatizam. Dugo sam razmišljao o laserskoj korekciji vida, a zahvaljujući Klinici Svjetlost i Hrvatskom olimpijskom odboru, sada sam to konačno i uspio realizirati. Nikada se nisam usudio trenirati ili natjecati s lećama, jednostavno, bilo me strah što ako mi pri tim velikim silama pod kojima ‘letim’ ispadnu iz očiju. Zato sam cijelo vrijeme trenirao i natjecao se s dioptrijom, ali jasno, bez naočala. Naučio sam sve raditi na osjećaj.


U prijevodu, nisam dobro ni vidio spravu na kojoj se natječem. Smiješno, ali tako je bilo. Sve do sada kada ću konačno vidjeti preču«, rekao je Srbić koji ovih dana odrađuje samo lakše treninge, no već od sljedećeg tjedna ponovno će nastaviti s pripremama pod maksimalnim intenzitetom za nadolazeću sezonu u kojoj ga u kolovozu čeka nastup na Europskom prvenstvu u Glasgowu (9-12. kolovoza), obrana svjetskog zlata u Dohi (25. listopada-3. studenoga) te serija turnira Svjetskog kupa.




»Još mi je čudno – sve vidjeti, ali lako je naviknuti se na pozitivne stvari. Naočale ću si ostaviti samo za uspomenu, a sada jedva čekam prvi pravi trening s ‘novim očima’.


Zezaju me prijatelji kakve ću rezultate sada imati kada ću konačno vidjeti preču. Više od zlata ne mogu, ali nadam se da će sada biti više zlatnih medalja«, dodao je Srbić.