Gradski derbi

Stolnotenisačima Srdoča otvoren put prema Superligi

Zlatko Horvat

Mario Divković i Neven Samac (Srdoči)/D. ŠKOMRLJ

Mario Divković i Neven Samac (Srdoči)/D. ŠKOMRLJ



RIJEKA U riječkom derbiju 4. kola Prve stolnoteniske lige Srdoči su sa 4:1 pobijedili Kvarner, učvrstili se na prvom mjestu kao jedina neporažena momčad i napravili koračić prema Superligi. Jedini bod Kvarneru je donio Marko Vidaček nakon što je izgubio 15 od prvih 19 poena (11:2, 4:2), ali pronašao je protuigru za igrača i trenera Srdoča Marija Divkovića i smanjio na 2:1. No, Divković i Neven Samac dobili su parove, ubrzo je Samac dodao i drugi pojedinačni bod za uvjerljivi uspjeh »Srdoča« u maloj dvorani kompleksa »3. maj«.


– Ispalo je lagano, ali nije baš bilo tako. Pojačali smo se ove sezone i zajedno s »Kvarnerom« imamo najjaču momčad. Poslije ovih 4:1 imamo veliku prednost, ali daleko je to od gotovog. Sve se u uzvratu može okrenuti, a ima tu i još nekoliko ekipa koje nam mogu »zapapriti« – kaže Mario Divković.


U Kvarneru – razočaranje. Samo će prvoplirasirana momčad izboriti Superligu, prema kojoj je »Srdočima« sada put potpuno otvoren.





Rezultati: Samac – Runjić 3:1, Hrelec – Horvat 3:0, Divković – Vidaček 1:3, Divković/Samac – Runjić/Vidaček 3:1, Samac – Horvat 3:1.  



– Nadali smo se pobjedi, a ne ovako teškom porazu. Znamo da su »Srdoči« jaka ekipa sa Samcem. Dvoumio sam se oko postave na početku i mislim da sam malo promašio. Tako je, kako je. Pokušat ćemo sve u uzvratu, ali ovo će biti teško nadoknaditi. Čestitke domaćinu, pogotovo Hrelecu. Od moje ekipe očekivao sam više, zadovoljio je jedino Vidaček – rekao je Zvonimir Bačić, predsjednik »Kvarnera«.


Njegova momčad odmah je poslije derbija krenula za Fužine, gdje ih je čekao ogled s »Bajerom«. Poslijepodne je bilo uspješnije od matineje, »Kvarner« je ostvario pobjeda sa 4:1.