Mediteranske igre u Tarragoni

Stipe Žunić osvojio srebro, Toni Filipi osigurao broncu

Hina

Stipe Žunić

Stipe Žunić

Filip Mihaljević je bio šesti sa 19.56. Zlatnu medalju osvojio je Hamza Alić iz BiH sa 20.43 metra, a bronca je pripala njegovu sunarodnjaku Mesudu Peziću (19.82)



TARRAGONA Hrvatski bacač kugle Stipe Žunić obilježio je srijedu, šesti dan natjecanja na Mediteranskim igrama u Tarragoni, osvajanjem srebrnog odličja s hicem od 20.21 metra.


Filip Mihaljević je bio šesti sa 19.56. Zlatnu medalju osvojio je Hamza Alić iz BiH sa 20.43 metra, a bronca je pripala njegovu sunarodnjaku Mesudu Peziću (19.82).


»Dojam je da sam više izgubio zlato, nego osvojio srebro, ali moram biti zadovoljan jer su i uvjeti ovdje bili vrlo loši«, izjavio je Žunić nakon osvojenog srebra i povratka s doping kontrole.




Još nekoliko atletskih uzdanica imat ćemo u borbi za odličja. U finale utrke na 100 m s preponama Andrea Ivančević je ušla kao druga, a Ivana Lončarek kao sedma. Finale muškog diska u petak izborio je i naš Martin Marković, a četvrtak donosi finale ženskog diska i nastup naše najbolje atletičarke Sandre Perković.


Boksački teškaš Toni Filipi (do 91 kg) osigurao je brončanu medalju, pobijedivši Marka Dočića iz Srbije prekidom borbe u drugoj rundi. U nastavku boksačkih natjecanja na MI Filipiju ždrijeb nije bio naklonjen jer ga u petak u borbi za finale čeka Francuz Omba Biongolo i, kako stvari stoje, za mediteransko teškaško zlato Filipi će morati pobijediti dvojicu europskih prvaka. U četvrtak će u ring i naš treći boksački adut – poluteškaš Leo Cvetković (do 81 kg), a četvrtfinalni suparnik mu je Alžirac Mohamed Houmbri.


Trećeg dana golferskog natjecanja naš predstavnik Marko Stepinac nastavio je s uzlaznom putanjom, sa 22. napredovao je do 19. mjesta. Biciklist David Jabuka zauzeo je 29. mjesto u cestovnoj utrci (u konkurenciji 66 biciklista), a u ženskoj inačice iste discipline Maja Perinović je stigla 16. od 29 natjecateljica.


Judašica Tena Šikić u kategoriji do 57 kg, s jednom je pobjedom i dva poraza završila natjecanje na sedmom mjestu. Svladala je Albanku Shkozu, a potom je u četvrtfinalu poražena od buduće osvajačice zlatne medalje Kosovarke Nore Gjakove. Repasažnim nastupom još je mogla u zonu borbe za odličja, ali u toj nakani zaustavila ju je Francuskinja Gneto.Sa Žunićevim srebrom Hrvatska na MI u Tarragoni trenutačno ima šest osvojenih odličja – zlato, tri srebra i dvije bronce.