Međunarodni rezultati

Riječki velemajstor u akciji: Bosiočić prvi u Austriji, treći u Danskoj

Denis Frančišković



RIJEKA Velemajstor Marin Bosiočić, član »Rijeke«, nastavlja s odličnim izdanjima na međunarodnoj sceni. Prvo je slavio na 36. Openu St. Weitu u Austriji i to osvojivši prvo mjesto četvrti put zaredom. Ostvario je osam pobjeda i dva remija uz novih 6,7 bodova Elo rejtinga u konkurenciji 83 igrača iz šest federacija, od čega njih 26 s titulom.


Riječki velemajstor potom je nastavio s odličnim igrama u Danskoj gdje je na Na Xtracon Openu osvojio treće mjesto u konkurenciji 433 igrača iz 33 federacije, od čega 85 s titulom i 24 velemajstora. Marin je pritom sakupio 8/10 bodova, a jedini poraz doživio je od Gruzijca Baadur Jobave, pobjednika turnira.


Za dobre vijesti pobrinuo se i 17-godišnji Sven Tica koji je osvojio drugo mjesto na 11. Portorož Openu osvojivši 7/9 bodova u konkurenciji 113 igrača, 17 federacija i 40 igrača s titulama. Zanimljivo, izvrsnim rezultatom Sven je osvojio i drugu normu za titulu međunarodnog majstora i plus 35,8 Elo bodova. Za titulu međunarodnog majstora treba mu još jedna norma i 30 Elo bodova.