Natjecanje u Opatiji

PH u kickboxingu: Stanić, Rapaić i Kolaj prvaci

Denis Frančišković

Foto M. Aničić

Foto M. Aničić



OPATIJA  Ivan Stanić, član OFC-Opatija, seniorski je prvak Hrvatske u kickboxingu u disciplini kick light na natjecanju što je održano u opatijskoj dvorani Marino Cvetković, a okupilo je 157 boraca iz 36 klubova. Održano je čak 118 mečeva na tri borilišta, odnosno na jednom ringu i dva tatamija.


Stanić je slavio u kategoriji do 94 kilograma, a bio je ovo njegov prvi nastup u ovoj disciplini u kojoj se dobro snašao. U polufinalu je s 2:1 pobijedio Ivu Harambašića iz Osijeka, a u finalu slavio prekidom protiv Zorana Miloša iz Splita te mu se tako otvara mogućnost da ove jeseni nastupi na EP-u u Turskoj.


U istoj disciplini seniori iz Primorsko-goranske županije osvojili su još pet bronci, do 63 kg: Vilson Kuqi (Mega centar), do 79 kg: Marijan Kinkela (OFC), do 84 kg: Duje Sirić (Kvarner), iznad 94 kg: Tomislav Tomljenović (OFC) i seniorka Samantha Krizmanić (OFC) do 70 kilograma.




Puno uspjeha županijski borci imali su i u juniorskoj konkurenciji. U disciplini K-1 Kristijan Kolaj iz kluba domaćina i tehničkog organizatora okitio se zlatom u kategoriji do 57 kilograma. U polufinalu jepobijedio Antonija Erdeljca podijeljenom sudačkom odlukom nakon tri runde, dok je u finalu slavio za samo jednu minutu tehničkim nokautom nad Marom Anićem. Kolaj je time vjerojatno izborio mjesto u hrvatskoj reprezentaciji koja ovog ljeta nastupa na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Irskoj. U istoj disciplini do 75 kilograma njegov klupski kolega David Laginja osvojio je brončano odličje.


U juniorskom KL-u koji je privukao posebnu pozornost prvak Hrvatske postao je Patrik Rapaić (Mega centar) u kategoriji do 94 kilograma, dok su srebra osojili Rajmond Kolaj (do 63 kg, OFC) i Dorian Petrović (do 79 kg, Kvarner), a broncu Karlo Španjol (do 74 kg, Mega Centar).


Kod juniorki brončane su Iris Afrić i Mia Vurdelja, članice OFC-a u kategoriji do 55 kilograma te Deborah Nell iznad 70 kilograma iz »Mega centra«.