Tragična smrt

Nekadašnji motociklistički prvak Nicky Hayden preminuo od posljedica nesreće na biciklu

Hina

Reuters

Reuters

Svjetski motociklistički prvak u klasi motoGP iz 2006. godine, Amerikanac Nicky Hayden preminuo je u ponedjeljak u bolnici u Ceseni od ozljeda zadobivenih u nesreći prije pet dana kada ga je, dok je vozio bicikl, udario automobil



RIM Svjetski motociklistički prvak u klasi motoGP iz 2006. godine, Amerikanac Nicky Hayden preminuo je u ponedjeljak u bolnici u Ceseni od ozljeda zadobivenih u nesreći prije pet dana kada ga je, dok je vozio bicikl, udario automobil.


»S velikom tugom momčad Red Bull Honda objavljuje kako je Nicky Hayden podlegao ozljedama zadobivenim tijekom biciklističke vožnje prošle srijede. Nicky je preminuo večeras u 19.09 sati u Ceseni. Uz njega su bili zaručnica Jackie, majka Rose i brat Tommy«, objavila je Haydenova momčad Honda World Superbike.


Hayden je nastradao kada je neoprezno ušao u raskršće gdje je na njega naletio automobil. Amerikanac je zadobio teške ozljede mozga od kojih se nije oporavio.




Hayden je posljednji nastup u svjetskom prvenstvu motoGP-a imao u rujnu prošle godine kao zamjena za ozlijeđenog Jacka Millera. Tijekom karijere je ostvario 216 nastupa u SP-u, a pobijedio je u tri navrata.