Taekwondo Grand Prix

Matea Jelić osvojila broncu na Grand Prixu u Londonu

Hina

Foto taekwondo.hrbat.com

Foto taekwondo.hrbat.com

ZAGREB Članica splitskog Marjana Matea Jelić osvojila je brončano odličje na trećem i posljednjem taekwondo Grand Prixu turniru sezone, koji se održava u Londonu.  

U olimpijskoj kategoriji (do 67 kilograma), među 32 najbolje taekwondoistice na svijetu, Matea Jelić je upisala dvije pobjede, protiv Kineskinje Yunfei Guo 16-9 i protiv Ruskinje Poline Khan 8-1. Zaustavljena je tek u polufinalu, s tijesnih 6-7, od aktualne svjetske prvakinje i brončane s olimpijskih igara Ruth Gbagbi iz Obale bjelokosti, izvijestio je u subotu taekwondo klub Marjan.


Reprezentativka Obale bjelokosti je u fantastičnoj formi, ove godine ima tri medalje sa Grand Prix turnira, zlato, srebro i broncu. Ona je Mateu Jelić zaustavila i na prvom Grand Prixu u Moskvi, kada je osvojila zlato.


Jelić je ovom broncom osvojila nagradu od tisuću dolara, ali i 14,4 boda na olimpijskim rang listama. Nakon što su ove godine održana tri Grand Prixa preostao je još finalni Grand Prix turnir za koji će pozivnice dobiti 16 najboljih.




U kategoriji do 68 kg Lovre Brečić, također član Marjana, deklasirao je u prvom kolu Thomasa Augera 27-2, ali je u sljedećem kolu zaustavljen od Britanca Bradleya Sindena, koji je osvojio srebro.