Boksač "Predatora" na SP-u

Leo Cvetković: Idem po medalju

Igor Duvnjak

Snimio Marko GRACIN / NL arhiva

Snimio Marko GRACIN / NL arhiva

Sada idem po medalju. Neće biti lako, u srednjoj kategoriji ima dosta dobrih boksača – kaže borac kojeg vježba Zoran Kralj mlađi



RIJEKA Leo Cvetković, mladi boksač riječkog »Predatora«, po onoj o »čekanju kao zapeta puška« pred sobom ima veliki ispit, nastup na SP-u mlađih seniora, koje danas počinje u poljskom Kolsbergu. Mlada boksačka nada rođena 1998., itekako je prolila znoja za ovako veliko natjecanje.


– Već četiri godine treniramo dva puta dnevno svaki dan, a sada smo napravili malu pauzu. U posljednja dva mjeseca smo vježbali baš udarnički. A zadnjih desetak dana bili smo u fazi »uboksavanja« – kaže Leo Cvetković, borac u srednjoj kategoriji do 75 kilograma, boksač s kojim dugo i uspješno radi trener Zoran Kralj mlađi. – Uglavnom je bila riječ o trčanju i radu na tehnici. Boks mi otvara nove puteve u životu. Tako bolje odrastam, ozbiljniji sam.


Odlazak na veliko natjecanje je naravno itekakav izazov.


Najmlađi




– Nastup na ovom prvenstvu je za mene veliko iskustvo. Prošle godine sam nastupao na juniorskom EP-u u Rusiji. Tamo sam išao više radi skupljanja iskustva, sada idem po medalju. No, neće biti lako, u srednjoj kartegoriji ima dosta dobrih boksača. Neka me malo pomazi i ždrijeb. Najmlađi sam, ulazna sam godina ovog uzrasta. Dat ću sve od sebe pa što bude.   


Rezultat je cilj svakom sportašu, tako i ovom marljivom, ambicioznom i talentiranom borcu.


– Nadam se medalji, razmišljam samo o pobjedama. Namjera mi je tempom slamati suparnike.


Nadareni sportaš uz sportske marljivo odrađuje i školske obveze.


– Pohađam Tehničku školu, smjer strojarstva  i brodogradnje, idem u treći razred. U školi mi maksimalno izlaze ususret, opravdavaju mi izostanke koliko god mogu. Hvala ravnatelju Giordanu Buciju.



Ante Vičević, znano ovdašnje boksačko ime, predsjednik BK Rijeka i čelnik Županijskog saveza, glavni je koordinator Istarsko-primorsko-goranskog tima, osnovanog u Rijeci. Do osnivanja je došlo na inicijativu agilnog predsjednika HBS-a Bone Bošnjaka, koji je okupio predstavnike klubova  iz Istre, Rijeke, Kvarnera, Delnica i Senja.– Treneri našeg tima bit će Dorijan Čalčić iz Pule i Ive Živković iz Rijeke – kaže Vičević, kojem će na ovoj funkciji glavnu podršku pružati  Miro Hlušička. – Osnovan je Slavonija boxing team, formirana je i reprezentacija Zagreba. Krajnji je cilj startati s Ligom četiri hrvatske regije, Dalmacijom, Slavonijom, zagrebačkom i našom. Liga bi imala sedam seniorskih kategorija, od 60 kilograma na više, isto kao i dvije kategorije mlađih seniora, do 60 i 69 kilograma. Nešto više o početku moći ćemo kazati nakon Nove godine jer čekamo kalendar AIBA-e.U Rijeci, koja željno očekuje značajnija boksačka događanja, u nedjelju će se u Dvorani mladosti održati osmo kolo Prve hrvatske boksačke lige. Pozvani su svi značajniji klubovi, očekuje se veliki broj boksača i niz kvalitetnih mečeva.


Tehničar  


U razgovor se uključio i njegov dugogodišnji trener Zoran Kralj mlađi.


– Leo je veli tehničar, raste iz meča u meč. Iz runde u rundu jednostavno lomi suparnike kondicijskom spremom te psihom. Ove godine proglašen je najboljim hrvatskim boksačem među mlađim seniorima iako je u ulaznom godištu konkurencije. Ovo je projekt započet prošle godine prvim EP-om na koje smo ga poslali na kaljenje – ističe Zoran Kralj mlađi i dodaje:


– Ove godine je sve to vratio na najbolji mogući način. Uz naslov državnog prvaka, proglašen je i za najboljega u svom uzrastu. Bio je na tri međunarodna turnira na kojima je osvojio tri brončane medalje. Cilj nam je medalja, a nećemo biti razočarani ako je ne bude jer sljedeće godina je izlazna prije ulaska u seniorsku konkurenciju. Očekujemo da medalja opet dođe u Rijeku nakon što je to već dva puta ostvario Matej Uremović. Leo Cvetković je sljedeći.