Smotra u Maroku

Leo Brnić u polufinalu Svjetskog prvenstva

Denis Frančišković

BRANI SREBRO IZ RIJEKE – Leo Brnić / Snimio Damir ŠKOMRLJ

BRANI SREBRO IZ RIJEKE – Leo Brnić / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Leo Brnić zasad je ostvario najbolji plasman od hrvatskih boćara na svjetskoj smotri u Casablanci, hrvatski reprezentativac plasirao se u polufinale brzinskog izbijanja i to s najboljim rezultatom od 42/48 u osmini finala



RIJEKA  Leo Brnić zasad je ostvario najbolji plasman od hrvatskih boćara na svjetskoj smotri u Casablanci, hrvatski reprezentativac plasirao se u polufinale brzinskog izbijanja i to s najboljim rezultatom od 42/48 u osmini finala.


Slovenac Anže Petrič pogodio je isti broj boća, ali iz pokušaja više, dok je Francuz Guillaume Abelfo ostvario rezultat 40/49. Njima trojici u polufinalu će se pridružiti Talijan Mauro Roggero. Inače, Leo je imao fantastičan rezultat prvog dana kada je imao 45/47 pogodaka! Leo i Marino Milićević vizirali su četvrfinale u štafeti u kojoj su imali drugi rezultat (52/60), iza Slovenaca Petriča i Oprešnika (52/59).


Pero Ćubela izborio je pak četvrfinale pojedinačnog nakon što je ostvario tri uvjerljive pobjede, a potom bio bolji i Nikole Mikulića (BiH) s 13:3. Četvrfinale je izborio i Marko Beaković u preciznom izbijanju nakon što je u osmini finala imao 23 punta, šest više nego na startu natjecanja.




U osmini finala igrat će hrvatski par Marko Beaković i Alen Guštin koji su u prvoj fazi pobijedili predstavnike Đibutija Alima i Miguila 13:5, a potom francusku kombinaciju Lauiger/Payert deklasiravši ih s 13:0!


Danas na SP-u (8):  osmina finala parova, (10.45): četvrtfinale pojedinačnog i krugova, (12.30): polufinale brzinskog izbijanja, (14.30): četvrfinale parova, (17): polufinale štafeta, (18): četvrfinale preciznog izbijanja, (20.30): polufinale pojedinačnog i kruga.