Živkovićev nasljednik

Kristijan Hodak novi trener boksača Rijeke

Igor Duvnjak

Kristijan Hodah u društvu svojeg delničkog pulena Mattea Komadine/M. KRMPOTIĆ

Kristijan Hodah u društvu svojeg delničkog pulena Mattea Komadine/M. KRMPOTIĆ

Cilj mi je ovaj sport vratiti na stare staze, napuniti dvoranu, ostvariti rezultate vrijedne pamćenja – kaže Kristijan Hodak



RIJEKA Kristijan Hodak je novi trener boksača Rijeke, priopćio je Ante Vičević čelnik kluba bogate tradicije iz ulice Milutina Baraća. Tako je konačno objavljena vijest koja je najavljivana već duže vrijeme. Riječ je o znanom boksačkom imenu, stručnjaku, treneru koji je godinama marljivog i uspješnog rada ostavio duboki trag u susjednim Delnicama, čiji su boksači pod njegovim stručnim vodstvom sezonama ostvarilvali zapažene rezultate na državnim prvenstvima, uostalom i na Europskim prvenstvima mlađih uzrasta. Dovoljno je spomenuti Mateja Komadinu, ime Delnica ravnopravno najboljima u hrvatskim ringovima. Dolazak Hodaka u »Rijeku« bi po željama uprave trebao podići razinu stručnog rada u klubu te kvalitetu ovdašnjih boksača, to se pogotovo odnosi na nadarenog Mateja Uremovića, koji je u mlađim kategorijama ostvarivao zapažene međunarodne uspjehe a sada je ušao među seniore, boriti će se u poluteškoj kategoriji.


– Ive Živković se umirovio, ostavio mi je težak posao. Treba nastaviti njegovim stopama, on je ovdje napravio velike rezultate. Nadam se da ću mu biti vjerodostojan nasljednik. Boks je sada manje popularan, djeca se odlučuju za neke lakše borilačke sportove, cilj mi je ovaj sport vratiti na stare staze, napuniti dvoranu, ostvariti rezultate vrijedne pamćenja – kaže Kristijan Hodak, rođen 1977. godine, dvadesetak godina u ovom sportu, čovjek koji je počeo u Rijeci, a sada se vratio u svoj klub. Nakon karijere u rukavicama već dvanaest godina ostvaruje uspješne trenerske epizode. 


Osim Hodaka sa boksačima u klubu će raditi i njegova »desna ruka«, dugogodišnji trener u »Rijeci« Vladimir Babić.