Uspjeh riječkih atletičara

Ivan Vujević srebrni, Luana Bobanović sedma na prvenstvu Mediterana

Ivan Vujević i Luana Bobanović

Ivan Vujević i Luana Bobanović



RIJEKA Ivan Vujević, skakač udalj Kvarnera, bio je najuspješniji predstavnik hrvatske mlađeseniorske atletske reprezentacije na prvenstvu Mediterana do 23 godine, domaćin kojega je prošle subote bio francuski Miramas. Vujević je osvojio srebrno odličje skokom iz prve serije od 7,84 metra, čime je za 15 centimetara popravio dvije godine star osobni rekord. Pobijedio je Grk Miltiadis Tentoglou koji je skočio 7,99 metara, dok je treće mjesto osvojio Francuz Moukdou Saindou sa 7,54 metra.


– Zadovoljan sam, imam medalju, ali da je trener bio sa mnom bilo bi još bolje – prvi su dojmovi Ivana Vujevića, koji do posljednjeg trenutka nije znao hoće li moći nastupiti budući da je na put krenuo s povišenom tjelesnom temperaturom.


– Ma, u subotu prvi dan nisam imao tempereturu, tablete su odradile svoje, iako me grlo i dalje boli. Tako da je s obzirom na okolnosti ovo bilo jako dobro. Konkurencija je bila odlična, dobro sam počeo, a onda je sve krenulo loše – nastavio je Vujević koji je imao još tri uspješna skoka. Prvo je u drugoj seriji skočio za njega itekako skromnih 6,13 metara, u petoj seriji imao je skok od 7,60 metara, a natjecanje je završio skokom od 5,65 metara.




– Bolest je ostavila traga, ali nije loše ispalo. Sve osim prvog skoka je za zaborav. Glavno da je medalja tu. Atmosfera je bila super, novi osobni rekord, dobar početak sezone. Sada ću još jače trenirati i loviti nove pobjede – zaključio je Vujević.


Luana Bobanović zauzela je sedmo mjesto u utrci na 60 metara istrčavši finalnu utrku za 7.89 sekundi, stotinku brže nego u kvalifikacijama u kojima je također istrčala sedmi rezultat, ali i tri stotinke sporije od njezinog najboljeg rezultata.


– Atmosfera je bila odlična, dvorana isto, ali moram priznati da nisam zadovoljna. Dapače, malo sam razočarana jer sam očekivala da ću trčati brže – rekla je Luana, koja je tjedan dana ranije na mlađeseniorskom prvenstvu Hrvatske do titule prvakinje dotrčala za 7.90 sekundi.


– Nikako nisam mogla posložiti dva segmenta utrke. U kvalifikacijama mi je blok bio katastrofa, a ostatak utrke dobar, dok mi je u finalu blok bio dobar, a ostatak utrke loš. Tako da sam razočarana, imala sam veća očekivanja. Ali, tek je početak sezone i ima još natjecanja – zaključila je Luana Bobanović.


Ostali rezultati, mlađe seniorke, 800 m: 7. Tajana Židov 2:14.47; 1.500 m: 7. Katarina Vukančić 4:35.45; vis: 5. Sara Aščić 173; 5. Marija Ivanković 12,31. Mlađi seniori, 400 m: 5. David Salamon 48.85; 1.500 m: 10. Filip Svalina 3:59.34; motka: 3. Dario Prekl 5,1