Lewis Hamilton

Htio sam više riskirati u Singapuru, ali oni nisu tako napravili

Portal Novilist.hr

Lewis Hamilton/Foto REUTERS

Lewis Hamilton/Foto REUTERS

Lewis Hamilton našao se na četvrtom mjestu te, iako je u ukupnome poretku još uvijek prvi, nije skrivao svoje nezadovoljstvo nakon utrke.



RIJEKA Njemački vozač Sebastian Vettel (Ferrari) ostvario je ovoga vikenda pobjedu u Velikoj nagradi Singapura u formuli 1 ostavivši iza sebe momčadskog kolegu Charlesa Leclerca te Maxa Verstappena (Red Bull). Branitelj naslova Lewis Hamilton našao se na četvrtom mjestu te, iako je u ukupnome poretku još uvijek prvi, nije skrivao svoje nezadovoljstvo nakon utrke.


– Trebali smo otići ranije u boks. Govorio sam to i ujutro na sastanku, htio sam da više riskiramo, ali oni nisu tako napravili, rekao je za Sky Sports Lewis Hamilton, nezadovoljan nakon što je htio iskoristiti undercut nad Leclercom, ali se njegova momčad nije s time složila.


– Ipak, mi smo ekipa te pobjeđujemo i gubimo zajedno. Ovo je za nas bolno jer smo mogli tako lagano pobijediti, ali jednostavno nije išlo, dodao je Hamilton.




Iako Britanac još uvijek drži sveukupno vodstvo sa 65 bodova više od Bottasa, izrazio je zabrinutost za sjajnu Ferrarijevu formu.


– Čini mi se kako su oni trenutno “gladniji” pobjeda. Imamo sposobnost, Mercedes je još uvijek najbolja momčad, ali moramo se prestati “vući” i krenuti naprijed. Borit ćemo se ponovno u sljedećoj utrci, zaključio je Hamilton.