Peglanje forme

Hrvatska muška stolnoteniska reprezentacija u Opatiji se priprema za EP

Marina Kirigin

Reprezentativci koriste dvoranu Marino Cvetković

Reprezentativci koriste dvoranu Marino Cvetković

Nemam nikakva očekivanja od Europskog prvenstva, ali se nadam da će svatko od igrača, s obzirom na svoju spremu i mogućnosti, dati sve od sebe i postići svoj najbolji rezultat – rekao je izbornik Karković 



OPATIJA Hrvatski stolnotenisači spremni su za seniorsko Europsko prvenstvo koje će se održati od 18. do 23. rujna u španjolskom Alicanteu. Na put prema Španjolskoj pod vodstvom izbornika Nevena Karkovića krenut će Andrej Gačina, Tomislav Pucar, Frane Tomislav Kojić i Filip Čipin.


Hrvatski reprezentativci odrađuju posljednje treninge sedmodnevnih priprema u sportskoj dvorani »Marino Cvetković« u Opatiji, na kojima su im društvo pravile i muške seniorske reprezentacije Slovenije, Mađarske i Poljske. Prvi put grad pod Učkom bio je tako domaćin seniorskim selekcijama stolnotenisača, što je dodatno potvrdilo da je Opatija hrvatska, ali sve češće i europska »baza« stolnog tenisa, mjesto priprema stolnotenisača za prestižna natjecanja, ali i mjesto na kojem se organiziraju sve kvalitetniji turniri.


Hrvatski izbornik zadovoljan odrađenim pripremama u Opatiji, najavio je odlazak u nedjelju na EP, koje počinje dva dana kasnije.




– Nemam nikakva očekivanja od Europskog prvenstva, ali se nadam da će svatko od igrača, s obzirom na svoju spremu i mogućnosti, dati sve od sebe i postići svoj najbolji rezultat. Bilo što prognozirati, s obzirom na jaku konkurenciju, izuzetno je teško. Međutim, ako uspiju dati svoj maksimum i igrati onako kako znaju, odnosno igrati svoj najbolji stolni tenis, vjerujem da bi Andrej Gačina mogao dobiti priliku da se bori za medalju, da bi Pucar mogao stići do četvrtfinala, a za Kojića se nadam da će proći u glavni ždrijeb. Pripremili se jesmo, zdravi i puni optimizma jesmo – rekao je izbornik Karković na jutarnjem treningu reprezentativaca u sklopu priprema koje su održane u organizaciji Hrvatskog stolnoteniskog saveza i Stolnoteniskog kluba »Opatija 08«.