Boksački spektakl

Filip Hrgović nokautom do naslova prvaka

Hina

Mirko Hrgović//PIXSELL

Mirko Hrgović//PIXSELL



ZAGREB Hrvatski profesionalni boksač Filip Hrgović osvojio je naslov interkontinentalnog prvaka u teškoj kategoriji po verziji WBC zahvaljujući pobjedi nokautom u trećoj rundi protiv Amerikanca Amira Mansoura u zagrebačkoj Areni.


Osvajač brončane olimpijske medalje iz rio de Janeira 2016., 26-godišnji Hrgović dominirao je protiv 20 godina starijeg suparnika od samoga početka dvoboja. No, američki veteran, koji prije subotnje borbe niti jednom nije bio nokautiran, uspio istrpjeti Hrgovićeve nalete u prve dvije runde, ali je sredinom treće rune prvi put pokleknuo da bi na samom kraju te dionice meča još jednom pao na koljena te se više nije stigao na vrijeme oporaviti.


Hrgoviću je ovo bila šesta profesionalna borba i šesta pobjeda, a peta nokautom. S druge strane, Mansour je u 28. borbi doživio treći poraz, no prvi prije isteka zadanog broja rundi.


Hrvatski predstavnici bili su uspješni i u uvodnim borbama. Tako je 28-godišnja Zabočanka Ivana Habazin obranila naslov svjetske prvakinje u srednjoj kategoriji po verziji IBO svladavši jednoglasnom odlukom sudaca Gankinju Gifty Amanuu Ankrah. Bila je to 22. borba Habazin u karijeri i 19 pobjeda.Josip Bepo Filipi je jednoglasnom odlukom sudaca ostvario pobjedu u svom profesionalnom debiju protiv Srbina Predraga Jevtića u poluteškoj kategoriji dok je Agron Smakici nokautom svladao Španjolca Gabriela Enguemu u teškoj kategoriji. Za Smaicija je to bila 14. pobjeda u isto toliko nastupa, a 12. nokautom. (H)