Bodybuilding

Bodybuilderu Ivici Franjiću četiri godine suspenzije zbog dopinga

Hina



Ivici Franjiću, sportašu Hrvatskog bodybuilding saveza, Stegovno vijeće za saslušanje i odlučivanje Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA) izreklo je suspenziju u trajanju od četiri (4) godine, priopćio je HZTA.


Nakon testiranja provedenog 6. lipnja ove godine na Prvenstvu Hrvatske u bodybuildingu i fitnessu održanom u Poreču, iz WADA-inog licenciranog laboratorija iz Seibersdorfa stigao je nepovoljan laboratorijski nalaz iz kojeg proizlazi da je u tijelu navedenog sportaša utvrđena prisutnost metabolita drostanolona, stanozolola i metabolita stanozolola (sve navedene tvari su iz kategorije


S1.1.a Egzogeni anabolički androgeni steroidi iz Popisa zabranjenih sredstava 2015.). Time je Ivica Franjić prekršio odredbu 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZTA.


Sportašu je do 2. srpnja 2019. godine zabranjeno nastupanje i sudjelovanje na svim sportskim natjecanjima i aktivnostima, dodaje se u priopćenju HZTA-a.Ivica Franjić nije tražio analizu B uzorka i nije se žalio na izrečenu suspenziju. (HZTA)