Motociklizam

Andrea Dovizioso na Ducatiju najbrži u Brnu

Hina

Andrea Dovizioso na čelu kolone/Foto REUTERS

Andrea Dovizioso na čelu kolone/Foto REUTERS



BRNO Talijan Andrea Dovizioso (Ducati) pobjednik je izuzetno zanimljive utrke za Veliku nagradu Češke Svjetskog prvenstva motociklista u klasi motoGP voženoj u Brnu. Dovizioso je slavio sa samo 178 tisućinki prednosti ispred drugoplasiranog momčadskog kolege Španjolca Jorgea Lorenza (Ducati), odnosno 368 tisućinki ispred vodećeg u ukupnom redoslijedu SP-a i branitelja naslova, još jednog Španjolca Marca Marqueza (Honda) koji je ciljem prošao treći, dok je legendarni Talijan Valentino Rossi (Yamaha) bio četvrti sa 2.902 sekunde slabijim vremenom. U ukupnom redoslijedu vodeći je ostao Marquez sa 181 bodom, drugi je Rossi sa 132, a treći Dovizioso sa 113.


U klasi moto2 slavio je Portugalac Miguel Oliveira (KTM) sa samo 70 tisućinki ispred Talijana Luce Marinija (Kalex) i 525 tisućinki ispred trećeg Francesca Bagnaije (Kalex). Ovom pobjedom Oliveira je preuzeo i ukupno vodstvo sa 166 bodova, dva više od drugog Bagnaije.


U najslabijoj klasi, moto3 pobijedio je Talijan Fabio Di Giannantonio (Honda) ispred Španjolca Arona Caneta (Honda) i Čeha Jakuba Kornfeila (KTM), dok je vodstvo u ukupnom redoslijedu vodstvo zadržao Talijan Marco Bezzecchi (KTM) iako je u nedjelju bio tek šesti, on sada ima 133 boda, tri više od drugog Španjolca Jorgea Martina (Honda) dok je Di Giannantonio treći sa 116 bodova.