Redovna skupština

ATLETSKI KLUB ”KVARNER” Luciano Sušanj: Postali smo dobar klub

Foto M. Aničić

Foto M. Aničić



RIJEKA Nastavak pozitivnog financijskog trenda i sve bolja rezultatska dostignuća najvažnije su točke Redovne skupštine Atletskoga kluba »Kvarner«, što je  održana u press centru stadiona na Kantridi, a kojoj se odazvalo 26 od 40 članova skupštine.


– Godinu smo završili u plusu, nemamo nikakva dugovanja, unaprijedili smo rad na terenu, naši atletičari imaju stipendiju, novu opremu i idu na sva planirana natjecanja. To znači da smo postali dobar klub – rekao je Luciano Sušanj, predsjednik »Kvarnera«, broj članova kojega je u stalnom porastu. Klub s Kantride tako sada broji više od 700 članova, od čega je njih 160 uključeno u natjecateljski pogon.


– Broj naših članova se konstantno povećava, što nas jako raduje, a za neke od programa imamo liste čekanja zbog ograničenog kapaciteta, ali i trenerskoga kadra u obrazovanje kojega konstantno ulažemo. Jako nam puno pomažu natjecanja koja organiziramo, primjerice, ljetni kamp je postao naš svojevrsni zaštitni znak, za njega vlada velik interes, ljudi zovu za mjesto još od nove godine, a velik broj djece se sudjelujući u njemu zainteresira za atletiku i počne trenirati. Puno smo djece privukli i zahvaljujući organizaciji Erste plave lige na kojoj je prošle godine sudjelovalo 917 djece – poručila je direktorica kluba Iva Florjančič.»Kvarner« i za ovu sezonu ima jasne ciljeve među kojima je najvažniji zadržati financijsku stablinost kluba, nastaviti trend postizanja zapaženih rezultata na državnim prvenstvima, ali i imati predstavnike na međunarodnim natjecanjima. – Imamo najbolje uvjete u Hrvatskoj i to nam daje nadu da ćemo, uz sportaše koji samo radom mogu realizirati svoje mogućnosti te uz školovane trenere, postizati još bolje rezultate – dodao je Sušanj.Na skupštini je na vlastiti zahtjev Daniel Kalmar razriješen dužnosti u Izvršnom odboru, a umjesto njega je jednoglasno izabran Mladen Šćulac. Kao i prijašnjih godina, nagrađeni su najbolji atletičari u 2017. godini, mlađi kadeti Ira Čekada, Dino Škrobonja, kadeti Ana Marčeta i Ivan Margetić, mlađi juniori Erika Žikić i Erik Sluga, juniori Luana Bobanović i Ivan Vujević, seniori Sara Kolak i Marino Dotlić, te veterani Slavica Grgurić Pajnić i Branislav Poznanović. Buketom cvijeća nagrađena je i tajnica Katija Špero-Ferari za dugogodišnju predanost klubu i brigu o atletičarima.