Reda mora biti

Žuti izbacio Vranješa iz BiH reprezentacije zbog Karleuše i četničke tetovaže

P. N.

Robert Prosinečki/Foto REUTERS

Robert Prosinečki/Foto REUTERS



SARAJEVO Robert Prosinečki, izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, odlučio je izbaciti braniča Anderlechta Ognjega Vranješa iz reprezentacije nakon niza afera.


– Sam je sebe diskvalificirao iz reprezentacije. Reprezentativac jedne zemlje, tako i Bosne i Hercegovine, mora se dokazivati na terenu i van njega. Žao mi je, ali tako je. I Savez je reagirao i osudio njegove postupke prije izvjesnog vremena. Vranješ je ušao u sukob s navijačima, tetovaža (četničkog vojvode op.a!), afere (sa srpskom pjevačicom Jelenom Karleušom op.a)… Ne, to tako ne ide! Svi moramo biti u službi reprezentacije i države, podređeni cilju, plasmanu na Europsko prvenstvo. Nikakvi ni najmanji problemi u i oko ekipe nam ne trebaju – istaknuo je Prosinečki za BiH medije.


– Istina, imat ćemo problema zbog toga. Vranješ je igrao vrlo dobro u proteklom periodu i morat ćemo tražiti rješenje na poziciji desnog beka. Nadam se da ćemo uspjeti što prije naći adekvatnu zamjenu na toj poziciji, tj. da će igrači koji bi mogli konkurirati na toj poziciji biti u natjecateljskoj formi.