Bivši trener Reala

Zinedine Zidane: Još uvijek ne znam što ću raditi. Najvažniju odluku sam donio

Hina

foto: REUTERS

foto: REUTERS

Zidane vjeruje da sadašnja momčad Francuske može ponoviti njihov uspjeh. "Ova ekipa ima stvarnu moć. Nadam se da će doći što je moguće dalje, i zašto ne, osvojiti Svjetsko prvenstvo", rekao je Zidane pored stadiona Stade de France. Skupina u kojoj se nalaze Francuska, Australija, Danska i Peru u osmini finala se križa s onom u kojoj su Hrvatska, Argentina, Nigerija i Island.



MADRID – Zinedine Zidane, bivši trener Real Madrida, rekao je u ponedjeljak da još uvijek ne zna što će raditi nakon što je prije jedanaest dana napustio klupu europskog prvaka.


“Odmaram se i ne znam što ću raditi. Najvažnija je odluka koju sam donio a vidjet ćemo što će biti”, rekao je 45-godišnji Zidane. Samo pet dana nakon što je obranio naslov pobjednika Lige prvaka napustio je Real Madrid iako je imao ugovor na još dvije godine.


Klub za kojeg igraju hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić još uvijek nije pronašao zamjenu za trenera koji je vodio momčad od siječnja 2016. godine. Zidane se nalazi u pariškom predgrađu Sain-Denis gdje je sudjelovao u otvaranju Adidasovog dječjeg parka. Ondje se ‘Zizou’ našao s bivšim suigračima iz 1998. godine Laurentom Blancom, Yourijem Djorkaeffom, Fabienom Barthezom, Christianom Karembeuom i Robertom Piresom.




U utorak će utakmicom protiv stranih igrača proslaviti 20 godina od osvajanja Svjetskog prvenstva odigranog u Francuskoj. Tada su u polufinalu pobijedili Hrvatsku s 2-1 a onda u finalu slavili s 3-0 protiv Brazila.


Zidane vjeruje da sadašnja momčad Francuske može ponoviti njihov uspjeh. “Ova ekipa ima stvarnu moć. Nadam se da će doći što je moguće dalje, i zašto ne, osvojiti Svjetsko prvenstvo”, rekao je Zidane pored stadiona Stade de France. Skupina u kojoj se nalaze Francuska, Australija, Danska i Peru u osmini finala se križa s onom u kojoj su Hrvatska, Argentina, Nigerija i Island.


Upitan o 19-godišnjem napadaču PSG-a i Francuske, Kylianu Mbappeu, rekao je: “Odličan je s obzirom na godine koje ima. Potrebno ga je pustiti da radi što zna jer će uvijek donijeti pravu odluku”.